Cenaze namazında şok olay: Tabuttan ses gelmesi üzerine ortalık karıştı

Fatih'te, Ayvansaray Hacı İlyas Yatağan Camii'nde cenaze namazı için getirilen 86 yaşındaki Halit Bayşu'nun tabutundan ses gelmesi, törene katılan yakınları arasında büyük bir şaşkınlık yarattı. Cenaze töreni sırasında tabuttan gelen sesler üzerine, durumu sağlık ekiplerine bildiren yakınları, Bayşu’nun hala hayatta olduğunu fark etti.

Cenaze namazında şok olay: Tabuttan ses gelmesi üzerine ortalık karıştı
Yayınlanma:

Cemaatten bir grup, musalla taşına konan tabuttan gelen sesleri duyduklarında şaşkınlık içinde birbirlerine bakmaya başladı. Aile dostu Erdoğan Baysal, "10-15 kişiydik,Fatih'te, Ayvansaray Hacı İlyas Yatağan Camii'nde cenaze namazı için getirilen 86 yaşındaki Halit Bayşu'nun tabutundan ses gelmesi, törene katılan yakınları arasında büyük bir şaşkınlık yarattı. Cenaze töreni sırasında tabuttan gelen sesler üzerine, durumu sağlık ekiplerine bildiren yakınları, Bayşu’nun hala hayatta olduğunu fark etti.. Tabuttan ses geliyor. O sesi herkes duydu. Adam eliyle tabuta vuruyordu. O anda herkes şoktaydı" şeklinde duygularını ifade etti. Sesler üzerine ambulans çağrıldı ve sağlık ekipleri camiye geldi.

Sağlık görevlileri, yaptıkları kontrollerde Halit Bayşu’nun gerçekten yaşadığını belirleyerek, müdahale sonrası Bayşu’yu tabuttan çıkardılar. Kalp şoku uygulandıktan sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ancak hastanede yaklaşık iki saat süren tüm müdahalelere rağmen, Bayşu'nun yaşamını yitirdiği bildirildi. Bayşu'nun cenazesi, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Cenazeye katılan yakınları, yaşanan bu sıra dışı olayı karşısında büyük bir şaşkınlık yaşarken, cami çevresindeki vatandaşlar da durumu hayretle izledi. Ayvansaray Mahallesi Muhtarı Fahrettin Özer, tabutu dinlediğinde uğultu sesi duyduğunu ve bu durumun diğer katılımcılarla paylaşıldığını belirtti. Turgay Tirit ise tabuttaki nabzın 120'yi gösterdiğini ve daha sonra bu sayının hızla düştüğünü anlatarak, yaşanan olayın dehşet verici olduğunu ifade etti.

Bu ilginç ve trajik olay, hem cenaze katılımcılarını hem de camideki diğer kişileri derinden etkiledi. Bayşu'nun ailesi, yaşanan bu talihsiz durumun şokunu atlatmaya çalışırken, sağlık sisteminin yaşamsal müdahale sürecini bir kez daha sorguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.