Cevdet Yılmaz'dan 15 Temmuz Demokrasi Müzesi'ne ziyaret!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerde önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin yanında yer alan 15 Temmuz Demokrasi Müzesi'ni öğrencilerle ziyaret ederek, müzede yer alan dijital teknolojilerle desteklenen direniş hikayelerini paylaştı.

Cevdet Yılmaz'dan 15 Temmuz Demokrasi Müzesi'ne ziyaret!
Yayınlanma:

Darbe girişimi sırasında yaşananları ve milletin gösterdiği destansı direnişi gençlerle paylaşmanın önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Bu tecrübelerin yeni nesillere aktarılması lazım. Allah bir daha öyle günler göstermesin bu ülkeye." şeklinde konuştu.

HALKI MÜZEYİ ZİYARET ETMEYE DAVET ETTİ

Müze ziyaretinin ardından basın açıklaması yapan Yılmaz, 15 Temmuz'un hain darbe girişimini ve milletin gösterdiği kararlılığı unutmadıklarını belirterek, şehitleri rahmetle andı ve gazilere sağlık dileklerinde bulundu. Yılmaz, gençlere ve çocuklara milli şuuru aşılamak gerektiğini vurgulayarak, "Vatanımızın, özgürlüğümüzün, demokrasimizin kıymetini bilmeleri önemlidir. Bu bilinçle yetişen gençlerimiz, ülkemizi daha güçlü yarınlara taşıyacaklardır." ifadelerini kullandı.

cevdetyilmaz2.jpg

15 Temmuz Demokrasi Müzesi'ni ziyaret eden Yılmaz, müzenin açıldığı günden bu yana 250 bin kişiyi ağırladığını belirterek, halkı müzeyi ziyaret etmeye davet etti. Törenler kapsamında şehit yakınları ve gazilerle birlikte 15 Temmuz Şehitler Anıtı'na çelenk bırakan Yılmaz, dualar eşliğinde şehitleri anma ve milli birliği pekiştirme mesajları verdi.

Etkinlikler, Beştepe Millet Camisi'nde düzenlenen Mevlidi Şerif ile son buldu. Yılmaz, gazi ve şehit yakınlarıyla birlikte dualar ederek, şehitlerin ruhuna okutulan Mevlidi Şerife katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.