Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Daha fazla ilim sevdalısı gence ulaşacağız''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İlim Yayma Vakfının 53. Olağan Genel Kurulunda açıklamalarda bulundu. Erdoğan burada yaptığı konuşmada eleştirilere cevap vererek "15 yıl önce 'one minute' diyerek neredeysek şimdi de aynı noktadayız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Daha fazla ilim sevdalısı gence ulaşacağız''
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İlim Yayma Vakfının 53. Olağan Genel Kurulunda açılış konuşması gerçekleştirdi.

Erdoğan konuşmasına başlarken, "En eski ve köklü bir kuruluş olan İlim Yayma Vakfının ilim rütbesi rütbelerin en yücesidir anlayışıyla çalışmaya devam ettiğini" vurguladı. İlmin yayılmasını teşvik eden tüm vakıf mensuplarına şükranlarını sunan Erdoğan, daha fazla gence ve ilim sevdalısına ulaşarak ihtiyaç sahibi çocukların yanında olacaklarını ifade etti.

''15 YIL ÖNCE 'ONE MİNUTE' DEMİŞTİM''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'ye yapılan yardımlar konusundaki eleştirilere tepki göstererek, Türkiye'nin Gazze'deki katliamı unutturmadığını ve bu konuda etkin rol oynadığını belirtti. Eleştirilere karşı çıkan Erdoğan, hiçbir şey yapmayan ülkelerin kul hakkına girdiğini ve 15 yıl önce bu ülkelerin önünde 'one minute' diyerek durduğunu hatırlatarak, bugün de aynı duruşu sergilediğini söyledi.

''GÜNÜMÜZÜN NAZİLERİ NETENYAHU''

Erdoğan, iyilik yapanları unutmayacaklarını ve daha fazla genç ve öğrenciye destek vereceklerini ifade etti. Ramazan'ı karşılama hazırlığında olduklarını belirtti. İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarında binlerce kişinin öldüğünü ve yaralandığını söyleyerek, Netanyahu yönetimini günümüzün Nazileri olarak nitelendirdi. Bu katliamcıların uluslararası hukuk önünde hesap vermeleri gerektiğini belirtti ve Türkiye'nin Filistin halkına yardım etmek için tüm imkanları seferber ettiğini, uluslararası toplantılarda Filistinlilerin sesi olduğunu ve yardımlarının devam ettiğini söyledi. İslam dünyasının Filistin halkına kardeşlik görevini tam anlamıyla yerine getiremediğini ifade etti.

"21 YIL ÖNCE HAMAS'I SORDUKLARINDA DA AYNI ŞEYİ SÖYLEDİM"

21 yıl önce ABD'ye ilk yaptığı ziyarette kendisine Hamas'ı sorduklarını söyleyen Erdoğan, Hamas'a terör örgütü denildiğini ve kendisinin bu duruma karşı çıkarak ''Hayır Hamas bir terör örgütü değil tam aksine direniş örgütü demiştim. O zaman başbakan değildim. Şimdi bize kalkıp da kimse Hamas için terör örgütü ifadesini kullandıramaz." dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.