Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mevlid-i Nebi haftası açılış programında muhalefete yüklendi: "Camilerimizi ahır yaptılar, yıktılar"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Grand Cevahir Kongre Merkezi'nde düzenlenen Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mevlid-i Nebi haftası açılış programında muhalefete yüklendi: "Camilerimizi ahır yaptılar, yıktılar"
Yayınlanma:

Konuşmasında Gazze ve dünyanın dört bir yanında zulüm ve sıkıntı içinde olan mazlumlara değinen Erdoğan, bu mübarek gecenin tüm mazlumlar için bir kurtuluş vesilesi olmasını diledi.

Peygamber Efendimizin (SAV) hayatını her yönüyle örnek aldıklarını vurgulayan Erdoğan, "Bizim rehberimiz, önderimiz, uğruna can vereceğimiz tek insan Resulullah Efendimizdir" ifadelerini kullandı. Şahsiyet inşasının sadece bireysel değil, toplumsal bir sorumluluk olduğunu belirten Erdoğan, güçlü bireylerin erdemli ve ahlaklı olduğunda toplumda da huzur, adalet ve refahın sağlanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin yaklaşık iki asırdır kuşatma altında olduğunu ifade ederek, "Milletin iman kalesini yıkmak için yıllardır saldırıyorlar" dedi.

Geçmişte camilerin ahıra çevrildiğini belirterek muhalefete yüklenen Erdoğan, muhalefetin manevi değerleri hedef alan bir işgal peşinde olduğunu savundu. Muhalefetin bu amaçla Mustafa Kemal Atatürk'ü bir paravan olarak kullandığını belirten Erdoğan, bu tür girişimlere karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Erdoğan, "Manevi işgal projesinde kimi zaman medya, sinema ve diziler kullanıldı. Kimi zaman siyasetçiler ve teröristler bu projede yer aldı" ifadelerini kullandı ve "Birileri Narin'in cenazesi üzerinden kutuplaştırma derdine düştü" diyerek bu cinayet üzerinden Kürt halkını hedef yapanlara tepki gösterdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.