Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''TUSAŞ'ın hedef alınması manidar!''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazan'da düzenlenen BRICS Zirvesi dönüşünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankara’da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tesislerine yönelik terör saldırısının verdiği mesajlara değinerek sert konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''TUSAŞ'ın hedef alınması manidar!''
Yayınlanma:

Erdoğan, saldırıda TUSAŞ gibi stratejik bir kuruluşun hedef alınmasının “manidar” olduğunu belirterek, teröristlerin sadece bir kuruluşu değil Türkiye’nin huzur ve güvenliğini de hedef aldığını vurguladı. Yaralılara acil şifalar dileyen Erdoğan, “Dün geceden itibaren saldırının cevabı kat kat fazlasıyla verilmeye başlanmıştır” dedi.

"HUZURLU VE GÜVENLİ BİR TÜRKİYE İNŞA EDECEĞİZ"

Erdoğan, terörle mücadele konusunda kararlılık vurgusu yaparak, “Terörle mücadelemizi çok boyutlu bir şekilde sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. Türkiye'nin huzurlu ve güvenli bir geleceğe ulaşma hedefinde olduğunu belirten Erdoğan, savunma sanayinin de bu amaca hizmet eden önemli bir sektör olacağını ekledi.

BRICS ZİRVESİ VE TÜRKİYE'NİN İŞ BİRLİĞİ VİZYONU

Rusya’nın Kazan kentinde gerçekleştirilen BRICS Zirvesi'nde katılımcılarla görüşmeler yapan Erdoğan, Türkiye’nin BRICS ile ilişkilerini kazan-kazan temelinde ilerletmeyi hedeflediğini ifade etti. Zirvede Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev gibi isimlerle bir araya gelen Erdoğan, İsrail’in Ortadoğu’daki saldırgan tutumuna karşı destek istediğini belirtti.

"BRICS’İN KÜRESEL EKONOMİDEKİ ÖNEMİ BÜYÜK"

BRICS platformunun dünya yüzölçümünün yüzde 30’unu, küresel nüfusun ise yüzde 45’ini kapsadığını vurgulayan Erdoğan, küresel ekonomik dengelerin değişiminde BRICS'in önemini vurguladı. Erdoğan, Türkiye’nin de kendi menfaatleri doğrultusunda BRICS ile iş birliğini artırma arzusunda olduğunu söyledi.

TERÖRLE MÜCADELEDE KAYNAĞINDA YOK ETME STRATEJİSİ

Terör örgütlerinin dış destekle ayakta durduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin terörü kaynağında yok etme stratejisini sürdüreceğini açıkladı. Erdoğan, “Teröre sebep olan tüm unsurlarla mücadele ederek, terörsüz bir Türkiye inşa etme hedefimizden taviz vermeyeceğiz” dedi.

SURİYE İLE NORMALLEŞME SİNYALİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye ile ilişkilerde normalleşme adımlarına değinerek, komşu ülkede kalıcı bir barışın Türkiye’nin önceliği olduğunu belirtti. Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile bu konudaki görüşmelerini aktardı ve Beşar Esad’a çağrıda bulunduğunu söyledi.

ABD VE PYD/YPG İLE MÜCADELE İDDİASI

Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD/YPG’nin ABD tarafından himaye edildiğini hatırlatan Erdoğan, Amerika’nın bölgeden çekilmesi durumunda PYD/YPG’nin yalnız kalacağını belirtti. Erdoğan, Türkiye’nin bölgedeki güvenlik çıkarları doğrultusunda PYD/YPG’ye karşı mücadelesini sürdüreceğini vurguladı.

BRICS PLATFORMUNDA ALTERNATİF FİNANS SİSTEMLERİ TARTIŞMASI

Kazan’daki BRICS Zirvesi’nde alternatif finans sistemlerinin tartışıldığını belirten Erdoğan, yerli para birimleriyle ticaretin önemine değindi. Erdoğan, ABD Başkan adayı Donald Trump’ın doları rezerv para birimi olmaktan çıkaran ülkelere vergi tehdidini de değerlendirdi.

İSRAİL’E KARŞI SİLAH AMBARGOSU ÇAĞRISI

Birleşmiş Milletler’de İsrail’e silah ambargosu getirilmesi çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze ve Lübnan’daki sivil kayıpların önlenmesi için destek arayışında olduklarını belirtti. Erdoğan, İtalya, İspanya, İrlanda gibi ülkelerden de bu çağrıya destek geldiğini ifade etti.

ALMANYA İLE SAVUNMA SANAYİİ İŞ BİRLİĞİ GÖRÜŞMELERİ

Türkiye’ye yönelik silah ambargosunun kaldırılmasına ilişkin Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüşmelerde bulunan Erdoğan, Alman liderden olumlu yaklaşımlar aldıklarını belirtti. Erdoğan, savunma sanayinde ihtiyaç duyulan bazı kalemleri müttefik ülkelerden karşılama yoluna gittiklerini ifade etti.

UKRAYNA SAVAŞI VE TÜRKİYE’NİN ARABULUCULUK ROLÜ

Rusya Devlet Başkanı Putin ile Ukrayna’daki savaş üzerine görüşen Erdoğan, Türkiye’nin barışçıl çözüm arayışlarını sürdüreceğini belirtti. Erdoğan, Türkiye’nin bölgede barışın sağlanmasına yönelik çalışmalarda rol almaya devam edeceğini söyledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.