Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: "Her daim KKTC'nin yanındayız"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) uygulanan haksız ambargoların ve izolasyon çabalarının sona ermesi gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: "Her daim KKTC'nin yanındayız"
Yayınlanma:

Yılmaz, KKTC Başbakanı Ünal Üstel ile yaptığı görüşmede, Türkiye'nin her daim KKTC'nin yanında olduğunu belirterek, uluslararası toplumun KKTC ile siyasi ilişkiler kurmasının önemine dikkat çekti.

Yılmaz, Türkiye ve KKTC arasında ekonomik kalkınmayı hedefleyen projelere değinerek, 2024 İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması kapsamındaki projelerin önemini vurguladı. Bu projeler arasında enerji arz güvenliğini sağlayacak kablo ile elektrik taşınması projesi, tarımsal sulama, e-devlet uygulamaları ve sosyal konut projeleri yer alıyor. Yılmaz, bu çalışmaların KKTC’nin sürdürülebilir bir ekonomiye sahip olmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Ayrıca, yeni Ercan Havalimanı ve KKTC Cumhurbaşkanlığı ile Cumhuriyet Meclisi hizmet binalarının yapım aşamasında olduğunu aktaran Yılmaz, Türkiye'nin KKTC’nin uluslararası arenada hak ettiği yeri alması için çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.