Eyüp Sabri Tuncer'den yeni açıklama

Türkiye’nin önde gelen kozmetik markalarından Eyüp Sabri Tuncer’in, Mart 2022’den önce piyasaya sürdüğü ürünlerle ilgili Avrupa Birliği tarafından verilen toplatma kararına dair tartışmalar devam ediyor.

Eyüp Sabri Tuncer'den yeni açıklama
Yayınlanma:

Eyüp Sabri Tuncer Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin Tuncer, bu kararın tüm ürünleri kapsamadığını, sadece Mart 2022 öncesinde üretilen bazı ürünlere ilişkin olduğunu belirtti.

Tuncer, son açıklamasında, Avrupa’da alışılmadık bir süreç yaşadıklarını ve konuyla ilgili belgelerin yavaş yavaş kendilerine ulaştığını ifade etti. CNBC-e’ye verdiği demeçte, AB’de sorumlu bir şirketle çalıştıklarını ve bu şirkete herhangi bir ihtar veya imha talebi yapılmadığını vurguladı. Almanya’daki distribütöre de bu konuda bilgi verilmediğini belirten Tuncer, toplatma kararının hiçbir iletişim yapılmadan doğrudan yayımlandığını söyledi.

Toplatma kararının Mart 2022 öncesi üretilen ürünlerle ilgili olduğunu yineleyen Tuncer, bu ürünlerin logolarından Mart 2022 değil, 2021 öncesi üretildiğini anladıklarını belirtti. Tuncer, söz konusu ürünlerin vitrine çıkarılmadığını ve son kullanma tarihlerinin geçtiğini, bu ürünlerin distribütör firmanın deposunda unutulduğunu ifade etti. Normalde distribütör firmaya veya sorumlu firmaya uyarı verilerek imha edilmesi gereken ürünlerin, böyle bir uyarı yapılmadan toplatma kararına tabi tutulduğunu söyledi.

Tuncer, markalarının ürünlerini 74 ülkeye sattığını ve bu ülkelerde herhangi bir problem yaşamadıklarını belirtti. Toplatılan maddelerin yalnızca Avrupa Birliği'nde yasaklı olduğunu, ABD, Rusya, Çin, Hong Kong ve Singapur’da yasaklı olmadığını belirterek, bu maddelerin artık kullanımdan kalktığını da ekledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.