Gazeteciliği bıraktı, tarıma yöneldi! Yaptığı lahmacunlar Gaziantep'e rakip oldu

Denizli'nin Acıpayam ilçesine bağlı Darıveren Mahallesi'nde yaşayan Reşat Şüphesiz, farklı sektörlerdeki çalışmalarını bırakıp tarıma yönelerek adını Darıveren lahmacunuyla duyurdu.

Gazeteciliği bıraktı, tarıma yöneldi! Yaptığı lahmacunlar Gaziantep'e rakip oldu
Yayınlanma:

İstanbul'da gazetecilik eğitimi aldıktan sonra medya sektöründe çalışan Şüphesiz, memleketine dönerek doğa ile iç içe yaşamayı seçti ve Darıveren lahmacununu geliştirdi. Gaziantep lahmacununa rakip olabilecek lezzette olduğunu iddia eden Şüphesiz, bu özel tarifin tüm inceliklerini paylaştı.

dariveren-lahmacunu.jpg

Reşat Şüphesiz, memleketine döndüğünde sadece tarımla ilgilenmekle kalmadı, aynı zamanda yöreye özgü bir lezzet olan Darıveren lahmacununu tanıtmaya başladı. Tarım ürünlerini organik olarak üretip işleyen Şüphesiz, bu özel lahmacunun hem soğan hem sarımsakla hazırlandığını ve lahmacunun hamurunda su yerine süt kullanıldığını belirtti. Lahmacunun en önemli detaylarının ince, çıtır olması ve bol iç harçla yapılması olduğunu vurgulayan Şüphesiz, “Bu lahmacunun yapımı Darıveren'e has. Malzemesi, pişirme şekli ve hatta piştiği fırın bile farklı. Kullanılan et ise iç yağ ile çekilmiş kuzu eti.” diyerek lezzet iddiasını ortaya koydu.

Şüphesiz, Darıveren lahmacununun Gaziantep lahmacunuyla yarışabileceğini belirterek, misafirlerinin de favorisi haline geldiğini ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.