Gökhan Zan: Fedakarlığa hazırdım, CHP değilmiş

Zan, CHP'nin aday seçimini "fedakarlık" olarak gördüğünü ancak bunun gerçekleşmediğini belirtti.

Gökhan Zan: Fedakarlığa hazırdım, CHP değilmiş
Yayınlanma:

CHP, Hatay'da aday tartışmalarına son vererek Lütfü Savaş'ı aday göstermeye devam etti. Özellikle deprem nedeniyle eleştirilere maruz kalan Savaş'ın adaylığına karşı çıkanlar arasında yer alan Gökhan Zan, TİP'ten aday gösterilmiş ve CHP'nin Savaş'ı aday göstermesini eleştirmişti. Zan, CHP'nin aday seçimini "fedakarlık" olarak gördüğünü ancak bunun gerçekleşmediğini belirtti.

Savaş'ın adaylığı, 6 Şubat depremlerindeki ihmaller nedeniyle yoğun tartışmalara neden olmuştu. Ancak CHP, dün gece yaptığı açıklamayla Savaş ile devam edeceklerini duyurarak tartışmalara son verdi.

Gökhan Zan, bu duruma tepki göstererek şunları dile getirdi: "Adaylığımı açıkladığım günden bu yana, Hatay'ı deprem suçlarından arındırma çağrısı yaptım. 'Fedakarlık' dedikleri şeyin gerçekleşmediğini gördüm. Onlar, rant için aday olurken ben halk için aday oldum. Depremzedelerin artık AKP zihniyetindeki adaylar arasında seçim yapmaktan kurtulacağına seviniyorum. En zor zamanlarda yanımızda olanları unutmayarak, Hatay'ı birlikte ayağa kaldıracağız. Şimdi Hatay'ın kararı zamanı geldi. Yola çıkmaya hazırız!"

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.