İŞKUR, 9 ayda 1 milyondan fazla vatandaşı işe yerleştirdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) 2024'ün ilk 9 ayında 1 milyon 80 bin 189 kişinin işe yerleştirilmesine aracılık ettiğini duyurdu.

İŞKUR, 9 ayda 1 milyondan fazla vatandaşı işe yerleştirdi
Yayınlanma:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İŞKUR'un Ocak-Eylül dönemini kapsayan verileri içeren Eylül Ayı İstatistik Bülteni’ni paylaştı.

Bakan Işıkhan, bu dönemde gerçekleştirilen işe yerleştirme sayısının, geçen yılın aynı dönemine göre %20,4 artış gösterdiğini vurguladı. Ayrıca, iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri kapsamında 2 milyon 357 bin 617 bireysel görüşme yapıldığını ve 608 bin 766 iş yeri ziyaret edildiğini belirtti.

İŞKUR'un iş arayan vatandaşlar ve işverenlere sunduğu desteklerin devam edeceğini belirten Işıkhan, hizmetlere dair istatistikleri de paylaştı. Buna göre, yılın ilk 9 ayında işverenler tarafından 2 milyon 11 bin 836 açık iş ilanı başvurusu alındı. Ayrıca, 47 bin 179 kişi iş kulüplerinden, 52 bin 36 kişi ise aktif iş gücü programlarından faydalandı.

Bireysel görüşme sayısının 2 milyonu aştığı bu dönemde, İŞKUR'un işgücüne yönelik önemli katkılar sağladığı ifade edildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.