Konut kredisinde beklenen tarih belli oldu: Faiz düşecek mi?

Konut kredisi faiz oranlarına dair beklentiler, Türkiye genelindeki vatandaşlar arasında merakla takip edilmeye devam ediyor.

Konut kredisinde beklenen tarih belli oldu: Faiz düşecek mi?
Yayınlanma:

Özellikle ilk kez ev alacakların yoğun ilgi gösterdiği konut kredileriyle ilgili düzenleme beklentileri oldukça yüksek. Yerel seçimler öncesinde, konut kredisi faizlerinde yapılacak herhangi bir değişiklik vatandaşlar tarafından heyecanla bekleniyor.

Gelir seviyesi düşük olan vatandaşlar için ev sahibi olmak artık hayal gibi görünüyor. Bu nedenle, konut kredisi faiz oranlarındaki değişimler ve kredi musluklarının açılması büyük önem taşıyor. Piyasanın önemli isimlerinden İslam Memiş'in yaptığı açıklamalar da bu konudaki beklentileri artırıyor.

Memiş'in ifadelerine göre, ilk kez ev alacaklara yönelik yeni bir kredi limiti açıklaması bekleniyor. Mayıs veya Haziran aylarında bu konuda bir düzenleme yapılması öngörülüyor. Hükümet tarafından daha önce belirtilen yüzde 1.20 faiz oranının da uygulanması bekleniyor. Bu durum, konut kredisi kullanmak isteyenler için olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Öte yandan, emekli bayram ikramiyelerine ilişkin olarak da beklentiler bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 3 bin liralık ikramiye miktarı, emekliler arasında hayal kırıklığına neden olmuştu. Ancak, seçim döneminde sürpriz gelişmeler yaşanabileceği düşünülüyor ve ikramiyelerde bir artış olabileceği tahmin ediliyor.

Nisan ayının başında bu konuda bir düzenleme yapılması bekleniyor. Ancak, olası bir artışın Hazine'yi zorlayabileceği de belirtiliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.