Meteoroloji bayramda da uyarı yaptı: İstanbul Valiliği uyardı!

Kurban Bayramı'nın ikinci gününde meteorolojiden bazı kentler için uyarılar geldi. Yağışların yarın sabah saatlerinden itibaren başlayacağı belirtilirken yer yer kuvvetli olması bekleniyor. İşte meteorolojinin uyardığı bölgelerimiz...

Meteoroloji bayramda da uyarı yaptı: İstanbul Valiliği uyardı!
Yayınlanma:

Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Kütahya ve Afyonkarahisar yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın sabah saatlerinde Tekirdağ, İstanbul'un kuzey ve doğu kesimleri, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde, öğle saatlerinden sonra Sakarya, Zonguldak, Düzce ve Bartın çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

yagmur2.jpg

METEOROLOJİ UYARDI

Meteorolojiden aktarılanlara göre yağışların yarın yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların, Tekirdağ, İstanbul'un kuzey ve doğu kesimleri, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde, öğle saatlerinden sonra ise Sakarya, Zonguldak, Düzce ve Bartın'da yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sel ve su baskınları aynı zamanda ulaşımda aksamalara dikkat edilmesi uyarısı yapıldı.

SARI KODLU UYARI 8 İL İÇİN DEVREDE

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Edirne, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Zonguldak, Bartın ve Düzce için sarı kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunuldu.

yagmur3.jpg

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN UYARI

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

''Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre; 29 Haziran 2023 Perşembe günü Kocaeli, Sakarya çevreleri ile sabah saatlerinden itibaren İstanbul’un kuzeyi ve Anadolu Yakası’nda yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.

Akşam saatlerine kadar etkili olacağı tahmin edilen yağışlar sebebi ile ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.''

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

hava.jpg

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.