MSB: Irak'ın kuzeyine düzenlenen hava harekatında 25 hedef imha edildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Gara, Kandil ve Asos bölgelerine yönelik düzenlenen hava harekatında 25 hedefin imha edildiğini açıkladı.

MSB: Irak'ın kuzeyine düzenlenen hava harekatında 25 hedef imha edildi
Yayınlanma:

Açıklamada, harekatta sorumlu düzeyde teröristlerin bulunduğu değerlendirilen hedeflerin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

MSB'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, PKK/KCK ve diğer terörist unsurların etkisiz hale getirildiği vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Irak'ın kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak amacıyla, Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51. maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, 26 Temmuz 2024 tarihinde Irak'ın kuzeyindeki Gara, Kandil ve Asos bölgelerine hava harekatı düzenledik. Bu harekatta, bölücü terör örgütü tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak, depo ve tesislerden oluşan 25 hedef imha edilmiştir."

Açıklamada, harekatta yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edildi. MSB, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ülkenin ve milletin güvenliği için terörle mücadeleye son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edeceğini belirtti.

Harekat sırasında masum insanların, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıkların yanı sıra çevrenin zarar görmemesi için gerekli tüm tedbirlerin alındığı da vurgulandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.