Öğretmenlik Mesleği Kanunu'nun 6 maddesi TBMM'den geçti

TBMM Genel Kurulu'nda Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin ikinci bölümünde yer alan 6 madde daha kabul edildi.

Öğretmenlik Mesleği Kanunu'nun 6 maddesi TBMM'den geçti
Yayınlanma:

Kabul edilen maddelere göre, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmen adaylarının mesleğe hazırlanması, öğretmen ve diğer eğitim personelinin mesleki gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla Milli Eğitim Akademisi kurulacak. Bu akademi, öğretmenlerin kariyer basamaklarında ilerlemeleri ve görevde yükselmeleri için eğitim programları hazırlayıp uygulayacak.

Akademinin ihtiyaçları, Bakanlığın ilgili birimleri tarafından karşılanacak ve bütçesi Bakanlık tarafından finanse edilecek. Akademi, öğretmenlik mesleğine hazırlık, yönetici yetiştirme, dijital yeterlik kazandırma gibi alanlarda eğitimler düzenleyecek, öğretmenlerin yeterliliklerini belirleyip güncelleyecek.

Ayrıca, talep edilmesi halinde özel öğretim kurumlarında çalışan personele de eğitim verilebilecek. Diğer kamu kurum ve kuruluşları için de eğitim programları sunabilecek olan Akademi, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip edecek, araştırma ve projeler yürütecek.

Milli Eğitim Akademisi'nin çalışmalarını denetlemek ve yönlendirmek amacıyla Akademi İzleme ve Yönlendirme Kurulu oluşturulacak. Bu kurul, yılda en az iki kez toplanarak politika ve stratejileri belirleyecek. Akademi Başkanlığı ise Akademi'nin en üst amiri olacak ve doğrudan Bakan’a bağlı olarak görev yapacak.

Akademi İzleme ve Yönlendirme Kurulu'nun çalışmaları 1 Ocak 2025'te yürürlüğe girecek. Teklifin kabul edilmesinin ardından TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, komisyonun yerini almaması üzerine birleşimi yarın saat 14.00’te toplanmak üzere kapattı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.