Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, TUSAŞ'ın savunma sanayisi atılımlarını anlattı

TEI Yönetim Kurulu Başkanı, TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Makine Müh. Böl. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, bu yazısında Türkiye savunma sanayisi ve savaş uçakları konusunda yaptığı çalışmaları köşesinde değerlendirdi.

Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, TUSAŞ'ın savunma sanayisi atılımlarını anlattı
Yayınlanma:

Son makalesinde Türkiye'nin savunma sanayisi ve savaş uçakları konusundaki atılımlarını ve çalışmalarını değerlendiren Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, özetle şu bilgileri paylaştı:

''Emin adımlarla yeni projelere devam ediliyor. Özellikle, Anka-3 var ki görüntüsü bile düşmana korku salıyor, dostlara güven veriyor. Delta kanat şeklinde görüntüsü olmasına rağmen ona insanın hayalet kanat diyesi geliyor. Tabiri caizse, bu hayalet özelliği ile geldiğini gören olmayacak, gittiğini ise duymayan kalmayacak. Yer testleri tamamlanan Anka-3 de 2023 yılı bitmeden gökyüzüyle buluştu. Bu, TUSAŞ tarihinin çok özel günlerinden biriydi. Görüntüsü insanı heyecanlandırıyor. Çok değil bundan 10-15 sene önce bir Heron almak için ne kadar uğraşıyorduk, şimdi dünya bizden ürün almak için sırada bekliyor. Hasat zamanı geldi, zaman ürün alma vaktidir.''

YAZININ DEVAMINI LİNKTEN OKUYABİLİRSİNİZ...

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.