SON DAKİKA: İran Doğu Azerbaycan devrim muhafızları, İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterinin yerini tespit etti

İran Doğu Azerbaycan Devrim Muhafızları Komutanlığı, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve heyetini taşıyan helikopterin yerinin tespit edildiğini duyurdu. İran resmi haber ajansı IRNA, Doğu Azerbaycan Devrim Muhafızları Komutanlığı tarafından yapılan açıklamayı yayımladı.

SON DAKİKA: İran Doğu Azerbaycan devrim muhafızları, İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterinin yerini tespit etti
Yayınlanma:

HELİKOPTERİN YERİ CEP TELEFONU SİNYALİYLE TESPİT EDİLDİ

Açıklamada, helikopterin yerinin kaza yerindeki mürettebattan birinin cep telefonundan alınan sinyal sayesinde belirlendiği ve bölgeye askerlerin sevk edildiği belirtildi.

CUMHURBAŞKANI REİSİ'NİN PROGRAMI VE KAZANIN DETAYLARI

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, bugün helikopterle, İran-Azerbaycan sınırında bir barajın açılış törenine katılmıştı. Dönüş yolunda kötü hava koşulları nedeniyle helikopterin sert iniş yapması sonucu kaza meydana geldi. İran devlet televizyonu, helikopterde Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim'in de bulunduğunu bildirdi.

ZORLU HAVA ŞARTLARI KURTARMA ÇALIŞMALARINI ENGELLİYOR

Arama kurtarma ekipleri, bölgede olumsuz hava şartları nedeniyle çalışmalarını güçlükle sürdürüyor. İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi, kurtarma ekiplerinin henüz bölgeye ulaşamadığını belirtmişti.

Kazanın ardından İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, tüm imkanların seferber edilmesi talimatını vererek, "Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterinin bulunması ve kurtarma çalışmaları için İran Ordusu ve İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun tüm imkan ve teçhizatları kullanılmalıdır." demişti.

Bu gelişmeler ışığında, İran Doğu Azerbaycan Devrim Muhafızları Komutanlığı'nın helikopterin yerini tespit etmesi, kurtarma çalışmalarında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Arama kurtarma ekiplerinin zorlu hava şartlarına rağmen çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.