THY pilotu uçuş sırasında hayatını kaybetti!

Türk Hava Yolları'nın (THY) TK204 sefer sayılı Seattle-İstanbul uçuşunu gerçekleştiren Airbus 350 tipi uçağında, kaptan pilot İlçehin Pehlivan uçuş sırasında rahatsızlanarak hayatını kaybetti.

THY pilotu uçuş sırasında hayatını kaybetti!
Yayınlanma:

THY’den yapılan açıklamaya göre, uçuş sırasında kaptan pilot İlçehin Pehlivan aniden rahatsızlandı ve bilincini kaybetti. Kokpitteki yardımcı pilotlar durumu fark ederek, uçakta bulunan doktorlardan acil müdahale talep etti. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kaptan pilotun bilinci geri getirilemedi.

ACİL İNİŞ KARARI

Yaşanan talihsiz olay sonrası, uçuş ekibi durumu kontrol altına almak ve güvenli bir şekilde iniş gerçekleştirmek için rotayı New York’a çevirdi. Uçak, acil iniş yaparak yolcuların güvenliğini sağladı ancak ne yazık ki kaptan pilot İlçehin Pehlivan inişten önce hayatını kaybetti.

THY’DEN TAZİYE MESAJI

Kaptan Pehlivan’ın vefatı sonrası Türk Hava Yolları, yayınladığı taziye mesajında derin üzüntü duyduklarını belirtti. Mesajda, “Kaptanımıza Allah’tan rahmet, kederli ailesi, tüm çalışma arkadaşları ve sevenlerine sabır diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

TECRÜBELİ BİR PİLOT: İLÇEHİN PEHLİVAN!

Kaptan İlçehin Pehlivan, 2007 yılından bu yana Türk Hava Yolları’nda görev yapıyordu. Son sağlık muayenesi 8 Mart 2024 tarihinde yapılmış ve uçuşuna engel olabilecek bir sağlık sorunu bulunmamıştı. Havacılık Tıp Merkezi tarafından düzenli olarak yapılan sağlık kontrollerinden geçmiş ve tüm şartları karşılamıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.