Deprem, altyapı ve fındık TBMM Genel Kurulu'na taşındı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca başkanlığında toplandı. Toplantı öncesinde, gündem dışı konuşmalar için üç milletvekiline söz verildi.

Deprem, altyapı ve fındık TBMM Genel Kurulu'na taşındı
Yayınlanma:

AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Dünya Mimarlık Günü'ne ilişkin yaptığı konuşmada, mimarların gününü kutlayarak bu yılki temanın "Gençlerin Kentsel Tasarıma Katılımı" olduğunu belirtti. Bakbak, Kahramanmaraş merkezli depremleri hatırlatarak, deprem bölgelerinde yürütülen yeniden inşa çalışmalarına dikkat çekti. "Şu ana kadar 101 bin 254 konutun teslimatını gerçekleştirdik. Yıl sonuna kadar 200 bin konut ve iş yerini vatandaşlarımıza teslim ederek, onları güvenli ve huzurlu yuvalarına kavuşturacağız" diye konuştu.

“KÖYLERİN ALTYAPI EKSİKLERİ GİDERİLMELİ”

Demokrasi ve Eşitlik Partisi (DEM) Bitlis Milletvekili Semra Çağlar Gökalp ise Bitlis’in köy yolları ve altyapı sorunlarına değinerek, köy yollarının bakımsız ve tehlikeli olduğunu vurguladı. Gökalp, köylerin altyapı eksiklerinin hala giderilemediğini belirtti ve bu konularda daha hızlı adımlar atılması gerektiğini dile getirdi.

“FINDIK FİYATLARI 60 LİRAYA KADAR DÜŞTÜ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Seyit Torun ise fındık üreticilerinin kahverengi kokarca zararlısından ciddi şekilde etkilendiğini ifade etti. Torun, "Kahverengi kokarca artık Karadeniz’de etkilemediği fındık bahçesi bırakmadı. Tarım ve Orman Bakanlığı ise bu tehdidi ciddiye almadı. Çözüm olarak 'Samuray arısı' dediler, bu da etkili olmadı. Ayrıca 'tuzak kurduk' dediler, bu da yeterli bir çözüm değil. Tarım Bakanlığı bu konuda geç kaldı ama bir an önce topyekûn bir mücadele başlatmalı ve bu zararlıdan kurtulmalıyız" dedi. Torun, fındık fiyatlarının 60 liraya kadar düştüğünü belirterek, "Vatandaşlar bu durumdan mağdur. Tarım Bakanlığı’na bu zararın karşılanması gerektiğini söyledik ama bir adım atılmadı" diyerek eleştirilerini sürdürdü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.