Ulaşımda yeni sayfa: 81'il tek kartta buluşacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de ulaşımı tek bir kartla kolaylaştırmayı amaçlayan Türkiye Kart Projesi’nin yıl sonuna kadar 18 ilde hayata geçirileceğini duyurdu.

Ulaşımda yeni sayfa: 81'il tek kartta buluşacak!
Yayınlanma:

PTT iş birliğiyle yürütülen projede, toplu taşıma kartlarını tek bir sistemde toplayarak her şehirde geçerli olacak Türkiye Kart ile vatandaşların ulaşımda karşılaştıkları kart karmaşasına son verilmesi hedefleniyor.

Bakan Uraloğlu, mevcut durumda Konya, Kayseri, Gümüşhane, Yozgat ve İstanbul’daki Gayrettepe-Yeni Havalimanı Metro hattında aktif olarak kullanılan Türkiye Kart’ın, 2024 sonuna kadar Marmaray, Başkentray ve İzban gibi büyük toplu taşıma hatları dahil olmak üzere 18 ilde geçerli hale geleceğini belirtti. Bu kapsamda yeni iller arasında Rize, Kocaeli, Aksaray, Tokat, Karabük, Uşak, Kahramanmaraş, Nevşehir, Kilis, Çorum ve Gaziantep yer alacak.

Proje, pilot olarak başlatıldığı 5 ilde büyük ilgi gördü. Uraloğlu’nun verdiği bilgilere göre, Türkiye Kart bugüne kadar 47 bin 265 kişi tarafından satın alındı ve toplamda 118 bin 273 yolculuk gerçekleştirildi. Türkiye Kart, vatandaşlara 40 TL’ye, Debit ve Prepaid özellikli kartlar ise 60 TL’ye sunulacak. Ayrıca, engelli bireyler, şehit yakını, gazi ve 65 yaş üstü vatandaşlar için özel imtiyazlı kartların da hazırlık aşamasında olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, bu konuda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Türkiye Kart Projesi, şehirlerarası geçişlerde kolaylık sağlamayı amaçlarken, 81 ilde yaygınlaştırılması halinde Türkiye’nin her köşesinde tek bir kartla ulaşımı mümkün kılacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.