Üniversite hayalleri kuranlar için ek tercih süreci sona eriyor!

Üniversite sınavında istediği bölüme yerleşemeyen adaylar için 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek yerleştirme süreci tüm hızıyla devam ediyor. 6 Eylül'de başlayan ek tercih süreci, 11 Eylül tarihinde sona erecek.

Üniversite hayalleri kuranlar için ek tercih süreci sona eriyor!
Yayınlanma:

2024 YKS Yerleştirme Sonuçları Raporu’na göre, Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarında toplam 782 bin 498 kontenjan bulunuyordu. Ancak 758 bin 760 aday üniversitelere yerleşebildi ve böylece 23 bin 738 kontenjan boş kaldı. Bu boş kontenjanların büyük kısmını lisans bölümleri oluşturuyor. 20 bin 826 lisans kontenjanı boş kalırken, 2 bin 912 önlisans bölümlerinde boşluk bulunuyor.

EK YERLEŞTİRME İÇİN SON TARİH: 11 EYLÜL

Adaylar, ek yerleştirme sürecinde 24 tercih hakkı ile farklı üniversite ve bölümleri tercih edebilecekler. Ancak bu süreçten yararlanabilmek için adayların merkezi yerleştirme döneminde hiçbir programa yerleştirilmemiş veya hiç tercih yapmamış olmaları gerekiyor. Daha önce bir programa yerleştirilmiş adaylar ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip olamayacak.

REKTÖR DURMAN’DAN ADAYLARA TAVSİYELER

Ek yerleştirme süreci devam ederken, Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, öğrencileri bu fırsatı değerlendirmeye davet etti. Prof. Dr. Durman, bir yıl kaybetmek yerine ek yerleştirme sürecini kullanarak hayallerine bir adım daha yaklaşabileceklerini vurguladı. Durman, "Aday öğrencilerimizin her zaman yanındayız. Ek yerleştirme sürecinde de doğru tercih yapmaları için onları desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ek yerleştirme başvurularının sona ermesinin ardından, sonuçların kısa bir süre içinde açıklanması bekleniyor. Adaylar, sonuçlarını ÖSYM üzerinden takip edebilecekler. Bu süreç, birçok öğrenci için hayallerini gerçekleştirme yolunda yeni bir kapı açabilir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.