Kredi kartına savunma payı hazırlığı 'vergi' olarak algılandı!

Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na yeni kaynak sağlamak için 100 bin lira üzerinde kredi kartı limiti bulunanlardan yıllık 750 lira fon payı kesilmesini vatandaşlar 'yeni bir vergi paketi' olarak algıladı.

Kredi kartına savunma payı hazırlığı 'vergi' olarak  algılandı!
Yayınlanma:

Türk savunma sanayisi her geçen gün hızla büyüyor. Türkiye'nin savunma ve güvenlik ihtiyaçlarında dışa bağımlılığı azami ölçüde ortadan kaldırmak amacıyla yerli üretim yetkinlikleri geliştiriliyor. Türk savunma sanayisi gerek ülkenin savunma ve güvenlik ihtiyaçlarını gerekse dost ve müttefik ülkelerin bu alandaki taleplerini yurt içi imkanlarla karşılayabilecek yetkinliğe ulaşacak.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na yeni kaynak sağlamak için hazırlanan yasa teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu. Teklif, 100 bin lira üzerinde kredi kartı limiti bulunanlardan yıllık 750 lira fon payı kesintisi öngörüyor. Ancak bu yasa birçok vatandaş tarafından yasa yeni bir vergi olarak algılandı. Birçok vatandaş kredi kartı limitini düşürdü.

Bu nedenle siyaset ve ekonomi dünyasından da yasaya tepki geldi.

DRONE ÖTV KAPSAMINA ALINACAK

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, AK Parti'nin yeni vergi paketinin belli olduğunu ifade ederek, "100 bin TL üzeri limiti olan kredi kartlarına yıllık 750 TL savunma sanayi katılma payı, sıfır araç satışına 3 bin TL, ikinci el araç satışların bin 500 TL tescil ücreti, gayrimenkul alım-satımında her iki taraftan 750'şer TL katılma payı, 100 cm3 ve 6 kw'nin altındaki motosikletlere Motorlu Taşıt Vergisi (MTV) ,5 bin TL'den pahalı saatler ve drone'lardan ÖTV" alınacağına sitem etti.

İNSANLARI KREDİ KARTINA MAHKUM ET!

Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na yeni kaynak sağlamak için 100 bin lira üzerinde kredi kartı limiti bulunanlardan yıllık 750 lira fon payı kesilmesine tepki gösteren Ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, vatandaşların kredi kartına alıştığını söyledi.

Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Hükümet Kredi Kartlarından 750 TL extra vergi alacakmış. Önce Nas Ekonomi Modeli diyerek enflasyonu patlat. Parayı değersiz hale getir. Sonra insanlar nakit kullanamasın diye büyük banknot çıkarma insanları kredi kartına mahkum et. Sonra kredi kartına mahkum ettiğin insanlara 100 bin TL üstü limitli kartlar için extra vergi koy." diyerek eleştiri de bulundu.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.