Yeniden Refah Partisi'nden erken seçim açıklaması: "23 Kasım 2025 veya 17 Mayıs 2026 doğru zaman"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, parti genel merkezinde yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından basın açıklaması gerçekleştirdi. Kılıç, konuşmasında olası bir erken seçim için iki tarih önerisinde bulundu: "23 Kasım 2025 veya 17 Mayıs 2026 tarihlerinin yapılacak bir erken seçim için doğru zamanlama olacağı kanaatimizi toplumumuzla paylaşıyoruz" dedi.

Yeniden Refah Partisi'nden erken seçim açıklaması: "23 Kasım 2025 veya 17 Mayıs 2026 doğru zaman"
Yayınlanma:

Yeniden Refah Partili Kılıç: "23 Kasım 2025 veya 17 Mayıs 2026 tarihleri, yapılacak bir erken seçim için doğru zamanlama" açıklamasında bulundu.

Yol-İş Sendikası'nın ülke genelinde gerçekleştirdiği iş bırakma eylemine de değinen Kılıç, “Türkiye genelinde Yol-İş çalışanları bugün sabah saatlerinde bir saatlik iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Bu eylemin ardında vergi dilimlerinin yükselmesi, zam oranlarının düşmesi ve emeklilere yapılan kesintilerin artması yatıyor” ifadelerini kullandı.

"İŞÇİLERİN YANINDAYIZ"

Kılıç, iş bırakma eyleminin sabah 7.30 ile 8.30 arasında düzenlenmesini, çalışanların işyerindeki amirlerine karşı iyi niyet göstergesi olarak yorumladı ve bu seçimi "zekice ve anlamlı" bulduğunu dile getirdi. Hükümete çağrıda bulunan Kılıç, çalışanların haklarının gözetilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Başta Maliye Bakanı olmak üzere tüm hükümet üyelerini çalışanların vergi dilimlerinde iyileştirme yapmaya ve yüksek enflasyon karşısında ezilmekten kurtarmaya davet ediyoruz" dedi.

"TÜRKİYE'NİN KAYNAKLARI HAREKETE GEÇİRİLMELİ"

Suat Kılıç, Türkiye’de açlık sınırının 20 bin liraya dayandığını ve asgari ücretin 17 bin lira, en düşük emekli maaşının ise 12 bin 500 lira olduğunu hatırlattı. Bu maaşlarla geçinmenin imkansız hale geldiğini belirten Kılıç, hükümete kaynak yaratma çağrısı yaptı. “Türkiye’nin kaynakları harekete geçirilerek vatandaşlarımız açlık sınırının üzerine bir gelire kavuşturulmalıdır” diye konuştu.

"AÇLIK SINIRININ ALTINDA BİR ÜLKE OLMAYI HAK ETMİYORUZ"

Kılıç, artan enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında vatandaşların giderek daha fazla zorlandığını dile getirerek, "Açlık sınırının altında yaşayan bir ülke olmayı hak etmiyoruz. Acilen önlem alınmalı, kaynak bulunmalıdır" ifadelerini kullandı. Durumun giderek kötüleştiğine dikkat çeken Kılıç, çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.