Adem Yavuz Irgatoğlu

Adem Yavuz Irgatoğlu

Instagram'ın kapatılmasına dalıp Ankara'da olan bitenleri kaçırdık

Instagram'ın kapatılmasına dalıp Ankara'da olan bitenleri kaçırdık

INSTAGRAM'A BAĞIMLI OLDUK, HAYATA DUYARSIZ KALDIK

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye'nin İran'ın başkentinde suikasta uğraması ve ardından Türkiye'de paylaşılan taziye mesajlarının Instagram tarafından sansürlenmesi yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Instagram'ın birkaç gündür erişime kapatılmasına yapılan yorumlara bakınca sanki hayat damarlarımızdan biri tıkanmış gibi oldu. Adamlar meğerse ne büyük iş(!) yapıyormuş!

Neden mi?

Instagram üzerinden kazanç elde edip geçimini sağlayanları anlıyorum ama sosyal medyada iki hanımefendinin paylaştığı video dikkatimi çekti:

  • "Benim 7 Ağustos’ta doğum günüm var. Ben şimdi ne yapacağım? Nasıl post atacağım? Doğum günüm arada kaynıyor. Gerçekten, olan aslan burçlarına oluyor."
  • "Çocuk mesajıma cevap vermişti, erkek arkadaş bulmuştum, çocuk şimdi bana ulaşamıyor ne yapacağım ya..."

Bu ve bunun gibi birçok ilginç paylaşımla hayata küstüğünü belirten, maddi kayba uğradığını söyleyen, değişik sendromlar yaşayan insanları görünce Instagram'a ne kadar bağımlı hale geldiğimizi fark ettiniz mi?

Öyle ki bu mecrada yüz binlerce insan sadece burada ticaret yapıyor, yüzlerce iş yeri buralardan ürün satıyor, markalar buralarda reklamını yapıyor, influencerlar buradan para kazanıyor... Instagram kapanınca "psikilojik savaş" ilan ediliyor adeta!

Çünkü milyonlarca kullanıcı buradan iletişim kurmaya, burada kendini ifade etmeye almışmış ve bu mecra kapanınca sudan çıkmış balığa döndüler. Burada eksik olan ne? Yasaklamak çözüm değil, alternatif üretemiyoruz! İsrail'in zulmüne destek verenlere karşı hep birlikte mücadele edelim, bir taraftan da bu tekelleşen ağların alternatiflerini üretelim...

***

SURİYELİ MESELESİ TÜRKÜLERE KONU OLDU

Bakın yine Instagram'a dalıp diğer yaşananları unutuyorduk. Neyse, Instagram çok yakında açılacak, eli kulağında merak etmeyin...

Hazır sosyal medyadan bahsetmişken, Âşık Halil Dalyak, isimli bin gencin bağlaması ile seslendirdiği türkü önemli bir meseleye dikkati çekiyor. Sığınmacı akınına karşı yazdığı eseri seslendiren Dalyak, “Tarlanıza bir tane koyun girse adam vuruyorsunuz, günde on binlerce Suriyeli giriyor da hiçbirinizin sesi çıkmıyor.” gibi hedef gösteren sözleri ile Suriyeli meselesini farklı bir formatta yeniden gündeme taşımış. Bu meseleler türkülere konu olmaya ve bu şekilde ele alınmaya başladıysa daha fazla dikkat etmek lazım!

***

ANKARA ŞEN OLDU!

Ankara'da düğün sezonu açıldı. Siyaset ve bürokraside hareketlenme başladı. Geçtiğimiz ay nişanlanan Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'in ardından AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan ve Serap Gündüz; Evren Kaymakamı Bekir Kınacı ve İdari Hakim Sena Ebrar dünya evine girdi. Hepsine mutluluklar diliyoruz. Darısı diğer bekârların başına...

***

VELİ GÜNDÜZ ŞAHİN SÖZÜNÜ TUTTU

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, seçim öncesi gençlere verdiği sözü yerine getirerek ilçede drift alanı projesini hayata geçirmeye başladı. Böylece gençler daha güvenli alanlarda bunu yapabilecek. Proje gençlerden destek görse de bazı mahallelerde "risk" nedeniyle tepkiyle karşılandı.

***

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, sokak hayvanları konusunda çözümü buldu(!) Belediye'ye ait binalarda (yeni kavram ile) köpekler işe alınacak!

***

BİR İKRAMİYE, ÜÇ SAHİP

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Toplu Sözleşme İkramiyesi konusunda yaptığı paylaşımda "Sendika ve konfederasyonlar ile sosyal diyalog zemininde yürüttüğümüz 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi’nde memurlarımız için toplu sözleşme ikramiyesi kazanımını sağlamıştık ancak ancak bu kazanım CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne başvurmasıyla maalesef iptal edilmişti." dedi.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "13 Mart 2024'te sendika üyesi olan tüm kamu emekçilerine, sendika barajı olmaksızın Toplu Sözleşme İkramiyesi verilmesine dair bir kanun teklifi vermiştim. Sarı sendikanın Anayasa Mahkemesi ve Danıştay kararlarını yok sayan korsan girişimleri karşısındaki hak mücadelemiz sonuç verdi." savunması yaptı.

Taşçıer'in "Sarı sendika" olarak suçladığı Memur Sen Başkanı Ali Yalçın ise "Toplu Sözleşme İkramiyesi mağduriyetimiz AK Parti tarafından tekrar çözülüyor. CHP’nin davası, AYM’nin kararı ile kamu görevlilerinin sendikal birikiminden, alın terinden, cebinden alınan Toplu Sözleşme İkramiyesi; TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmekte olan Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne AK Parti Milletvekillerinin önergesi ile eklenmiştir." sözleriyle kendi mücadelesini anlattı.

Türkiye'de işler böyle yürüyor... İyi olanın sahibi çoktur...

***

ADEM CEYLAN SAFINI BELLİ ETTİ

Ankara'nın bağımsız tek belediye başkanı olan Adem Ceylan, Çamlıdere'ye hizmet için her kesimle görüşebilen nadir isimlerden biri olarak öne çıkıyor. Çamlıdere Belediye Başkanı Adem Ceylan, safını belli ederek "kavga"nın tarafı olmayıp diyalogdan yana politika benimsedi. Ankara Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşen programlara katılarak ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın tam desteğini alıyor. Çamlıdereliler ise bu durumdan memnuniyet duyuyor.

***

BİR CİNAYET VE ARDINDA SAKLI SORULAR!

Ankara geçtiğimiz hafta yine bir cinayete sahne oldu. Dönemin kudretli isimlerinden Eski Başbakan Yardımcısı, daha sonra pati kurup başarılı olamadıktan sonra CHP Konya Milletvekilliği görevinde bulunan Abdullatif Şener bugünlerde en çok konuşulan isimlerden biri. Nedeni ise, Şener'in oğlunun psikolojik sorunları nedeniyle Başkent'te anneannesini öldürmesi. (Allah hiç kimseye bu tür acılar yaşatmasın.)

Bu olayın üzerine basında birbirinden farklı haberler çıktı. En dikkat çekeni ise Oda TV'nin de gündeme getirdiği Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener'in TBMM'de CHP grubunda işe alınması, daha sonra (seçimden 4 gün önce) ise Meclis Özel Kalem Müdür Yardımcılığı görevine getirilmesi oldu. Burada sorulması gereken sorulardan biri de "Psikolojik sorunu olan biri Meclis Özel Kalem Müdür Yardımcısı nasıl oldu? Böyle bir durumda TBMM'deki 600 milletvekili ve binlerce danışman, polis, Meclis görevlisinin güvenliği nasıl sağlanıyor?"

Emanet yaşıyoruz ama emin olmak istiyoruz...

***

57. Türkiye Spor Yazarları Derneği Kupa Maçı'nda Başkent'in çınarları Anakgücü ve Gençlerbirliği mücadele etti. Maça hiçbir belediye başkanı katılmadı ama seçim öncesi neredeyse birçok başkan her maçta boy gösterdi. Seçim bitti, Ankara futbolu yetim kaldı. Maça katılan Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve organizasyonda büyük emek veren TSYD Ankara Şubesi Asbaşkanı Gazeteci Orhan Kemal Erkılıç alkışı hak etti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Yavuz Irgatoğlu Arşivi