Adem Yavuz Irgatoğlu

Adem Yavuz Irgatoğlu

Altınok, Köse, Balcı ve Taşdelen nerede? Ankara'daki 'pusu'nun sırrı ne?

Altınok, Köse, Balcı ve Taşdelen nerede? Ankara'daki 'pusu'nun sırrı ne?

Başkent Ankara'da yaz sessizliği yerini sonbahar ile siyaset kulislerine, yeni atamalara, görev almak için verilen mücadeleye ve silahlı saldırı haberlerine bıraktı.

Ağustos ayının bitmesiyle Ankara'da yeni belediye başkanları konser, etkinlik ve diğer programlarda boy gösterirken; eski başkanların ise nerede olduğu merak konusu.

Önceki dönemin etkili ve kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerden Turgut Altınok, Murat Köse, Asım Balcı ve Alper Taşdelen ortalardan "kayboldu." Sayın Başkanların nerede olduğuna birazdan değineceğim ama önce müsaadenizle yeni gelişmelere bakalım.

SİLAHLI SALDIRILAR VE CİNAYETLER

Başkent Ankara son zamanlarda cinayet haberleri ve ateşli yaralanmalarla baş başa kaldı. Geçtiğimiz aylarda Abdullatif Şener'in oğlunun işlediği cinayetin yankıları sürerken; bu sefer de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanvekili Faruk Köylüoğlu'nun oğluna bir düğün sonrası eğlencesinde 'pusu' kurulduğu iddia edildi. İddianın sahibi meslektaşımız Zihni Çakır, sosyal medyadan bu olayı paylaştı. Çakır, bu olay karşısında Ankara Valiliğinin sessiz kalmasını eleştirdi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı ise olayın üstünü örtemeye çalışmakla suçladı.

7 Eylül'de gerçekleşen olay için 9 Eylül'de 'isimsiz' açıklama yapan Ankara Valiliği, 6 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Böylece olayın gerçekliği tespit edilmiş oldu.

10 Eylül'de ise Ankara Valisi Vasip Şahin, ABB Başkanı Mansur Yavaş, ABB Başkanvekili Faruk Köylüoğlu, AHİD Ankaralılar Derneği Başkanı Hilmi Yaman'ın oğlunun nikâh törenine katıldı. (Genç çiftleri tebrik ediyoruz.) O törende yan yana fotoğraf veren Sayın Vali Şahin ve Sayın Köylüoğlu için manidar bir soru daha geldi. Zihni Çakır, "Merak ediyorum Sn. Valim, Faruk Köylüoğlu 'olayın' yayılmaması için sizden destek istedi mi ya da bu 'kapalı' açıklama için teşekkür etti mi?" dedi.

Bu tür olayların aydınlatılması, spekülasyonların önüne geçilmesi için siyasetçilerin kamuoyunu bilgilendirmesinde fayda var!

BAŞKANLAR GÖREV ALDI

AK Parti'de iki eski başkana iki yeni görev verildi. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Çankaya adayı olan ve seçimi kaybeden Duhan Kalkan, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliğine getirilmişti. Eski Güdül Belediye Başkanı Hava Yıldırım'a da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında Genel Müdür Yardımcılığı görevi verildiği ortaya çıktı. Şimdi sırada yeni görev bekleyenler var...

BAŞKANLAR NEREDE?

Önceki dönemin önemli isimleri Turgut Altınok, Murat Köse, Asım Balcı ve Alper Taşdelen'nin nerede olduğu merak edilirken; ABB seçimlerini kazanamayan Turgut Altınok, 17 Ağustos'taki benzinlik pozunun ardından 6 Eylül'de Samanpazarı esnafının yanında fotoğraf verdi.

Gözlerden ırak olan bir diğer isim olan CHP'li Eski Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, haziran ayında Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nu Tarihi Kentler ve Türkiye Belediyeler Birliğindeki görevleri nedeniyle tebrik etmekle yetindi. Taşdelen, siyasi paylaşım ve eylemlerden uzak kalarak sessizliğini koruyor.

AK Parti'nin iki önemli ismi olan Asım Balcı ve Murat Köse ise görev bekleyen başkanlar arasında yer alıyor. Geçmişte sosyal medyayı etkin kullanan Murat Köse'nin kırgın olduğu iddia edilirken; Köse, sadece Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programlarını paylaşmakla yetiniyor.

AK PARTİ İL BAŞKANI O İSİM Mİ OLACAK?

Gelecek vaat eden isimlerden biri olan ve Külliye'de görev alacağı ya da AK Parti İl Başkanı olacağı öne sürülen Asım Balcı ise sosyal medyadan iyice uzaklaştı. Ankara'da bir taraftan milletvekili transferleri çalışmaları sürüyor, bir yanda Kemal Kılıçdaroğlu'nun istediği bazı isimlerin ABB'de üst düzey görevlere getirilmesi için Mansur Yavaş'ın atacağı adımlara gözler çevrildi.

Ankara'da sonbahar hızlı başladı, yaprak dökümlerini hep birlikte seyredeceğiz...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Yavuz Irgatoğlu Arşivi