Adem Yavuz Irgatoğlu

Adem Yavuz Irgatoğlu

Gözden kaçmasın, Ankara'da bunlar oldu!

Gözden kaçmasın, Ankara'da bunlar oldu!

Başkent Ankara, devlet yönetiminin merkezi olduğu kadar atlatılan badirelerin de merkez üssü konumunda. Sekiz yıl önce bugün Türkiye, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı. O gece verilen mücadelede 252 şehit ve binlerce gazinin kanı aktı. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Yaşananlardan ders alınmasını ve bir daha bu cennet vatanımızda böyle hadiselerin yaşanmamasını temenni ediyoruz.

***

BEYPAZARI VE NALLIHAN'A MÜJDE!

Geride bıraktığımız hafta Ankara'da birçok gelişme yaşandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul ile Ankara arasında yapılacak olan Süper Hızlı Tren projesinin detaylarını paylaştı. Projeye göre, Ankara-İstanbul arası seyahat süresi 80 dakikaya düşecek. Bu tren hattı Ankara-Beypazarı-Nallıhan-Akyazı güzergâhından geçerek Adapazarı ve Kocaeli'ne; oradan da İstanbul Söğütlüçeşme'ye ulaşacak. 2025 yılında tamamlanması planlanan proje Ankara'mıza ve ülkemize hayırlı olsun.

***

Ankara Kent Konseyi (AKK) Genel Kurulu, Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Toplamda 2 bin 450 delegenin katıldığı oylamada, Halil İbrahim Yılmaz, 2 bin 446 oy alarak yeniden başkanlığa seçildi. Genel Kurul seçiminde ufak çaplı tatsızlık yaşansa da Kent Konseyine seçilen isimlerin Ankara'mız için güzel işler yapacağına inanıyorum.

***

yavas-ve-gokcek.jpg

ANKARA'NIN KONUŞTUĞU KARE

Gelelim haftanın en çok konuşulan karesine... Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve önceki dönem ABB Başkanı Melih Gökçek, yıllar sonra bir araya geldi. Yavaş ve Gökçek, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı ve Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yiğiner'in oğlu Halit Yiğiner'in düğününe katıldı. Kamuoyuna yansıyan fotoğrafta Gökçek eli arkasında, hafif bıyık altı gülüşle görünürken, Yavaş ise ceket düğmesi ilikli bir şekilde fotoğraf karesine yansıyordu. O anlar sosyal medyanın ve basının gündeminden de kaçmadı. O düğün merasiminden yansıyan bir başka kare ise Ankara Milletvekili Adnan Beker ve Melih Gökçek'in aynı masada olmasıydı.

bekerrrrr.jpg

Hazır Adnan Beker'den bahsetmişken şu notu da düşmek isterim: Siyasetçilerin çoğu, seçim döneminde billboardları kullanıyor... Ankara’da Kurban Bayramı’nda (istisna olabilir) bayram kutlamasını billboardlardan, caddelerden yayınlayan tek isim Bağımsız Ankara Milletvekili Adnan Beker oldu. Aradan haftalar geçmesine rağmen Beker'in kutlama reklamları Ankara'nın her yerinde görünür olmaya devam ediyor. Beker, Ankara'daki birçok etkinliğe katılarak, her kesimle görüşerek ve kendini Ankaralılara hatırlatarak en çok tanınan milletvekillerinden olmayı başardı.

***

ANKARA'DA GÖZLER O İSİMDE

Ankara'da siyasetin ilgi odağı olan bir belediye başkanı var. İktidar da muhalefet de o isme göz kırpıyor. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri'ne bağımsız aday olarak giren ve Çamlıdere'de dört dönem belediye başkanlığı görevinde bulunan Hazım Caner Can'ı mağlup eden Adem Ceylan, şu ana kadar iyi bir politika takip ediyor. Seçimlerin hemen ardından ABB Başkanı Mansur Yavaş ile karşılıklı ziyaretleşmeler meyvesini veriyor. Hafta sonu Çamlıdere'de düzenlenen "44. Geleneksel Yağlı Güreşler Festivali"ne ABB Başkanı Mansur Yavaş da katıldı. Yavaş'ın Çamlıdere'yi önemsemesi Ankara kulislerinde "Çamlıdere Belediye Başkanı Adem Ceylan'ı transfer etmek istiyor." yorumlarına neden oluyor. Bakalım 5 yılda neler yaşanacak...

myavas.jpg

***

Ankara'nın geçtiğimiz hafta konuştuğu önemli konulardan biri de Duhan Kalkan'ın atamasıydı. Eski Kalecik Belediye Başkanı ve 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı olan Duhan Kalkan, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği görevine getirildi. Kalkan'ın bu ataması görev almayı bekleyen veya bir türlü görev alamayan bazı isimleri kıskandırdı. Bizden söylemesi...

***

CİNAYET OLAYLARI ARTIYOR

Ankara'da güzel gelişmeler olduğu kadar can sıkan olaylar da yaşanıyor. Başkent, geride kalan haftada Çankaya ve Mamak'taki cinayetlerle sarsıldı. Çankaya'da babaları tarafından katledilen iki yavrunun acısı yürekleri yakarken; bir diğer cinayet haberi de Mamak'tan geldi. Mamak Ekin Mahallesi'nde meydana gelen olayda bir kişi tartışma yaşadığı 2 kişiyi vurup ardından intihar etti.

Öte taraftan çok sayıda polisin intihar haberleri geliyor. Açık kaynaklarda yer alan bilgilere göre Türkiye genelinde 192 günde 42 polis intihar etti!

Yaşadığımız her şeyden ders almamız gerekiyor vesselam!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Yavuz Irgatoğlu Arşivi