Muhammed Ayber

Muhammed Ayber

İYİ Parti Ankara Yönetimi neden istifa etti?

İYİ Parti Ankara Yönetimi neden istifa etti?

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu ve yönetimi istifa etti. Peki ama neden? Yaptığı açıklamada partinin ‘her bölgede kendi adayımızla gireceğiz’ kararına sıcak bakmadığı ve bu sebepten ötürü istifa ettiğini belirtti.

Mansur Yavaş siyaseten ülkücü kökenli bir belediye başkanı. 2019 seçimlerinde de bu durum çok da farklı değildi aslına bakıldığında. CHP ve İYİ Parti’nin ortak adayı olarak girdiği seçimi kazanmış ve yıldızı çok hızlı bir şekilde parlayarak sadece iki yıl içerisinde potansiyel cumhurbaşkanı olarak tanıtılmaya başlanmıştı.

Mansur Yavaş’ın seçimi kazanması ve potansiyel cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesinde şüphesiz büyük katkıları olan isimlerden birisi de Faruk Köylüoğlu. 2019 seçim çalışmasında Mansur Yavaş’ın seçim çalışmalarının koordinasyonunun başındaki isimlerden biriydi. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde aday belirleme sürecinde İYİ Parti’nin Mansur Yavaş ısrarı ve sevdası da pek tabi hepimizin hatırında hala daha tartışmaları devam eden bir konu. Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda da Faruk Köylüoğlu elini taşın altına koyarak birçok görüşmeler yaptığı biliniyor.

KENDİ ELLERİYLE DİKTİĞİ FİDANI SÖKMEK İSTEMEDİ

Hatta geçtiğimiz dönemlerde kendisi ile yaptığımız röportajda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin tarafsız olarak çalıştığını ve Mansur Yavaş’ın gerçekten olması gereken bir belediyecilik yaptığı ifadelerini kullanan Köylüoğlu tabiri caizse kendi elleriyle diktiği fidanı sökmek istemedi.

Hal böyle iken İYİ Parti’nin kendi tabirleriyle ‘kuruluş ayarlarına dönmesi’ ittifaksız bir seçim ile kendi adaylarını gösterme kararı Ankara ve İstanbul’da her iki partinin teşkilatları içerisinde tartışmalara sebebiyet verdi. Meral Akşener’in ‘teşkilatlar kendi arasında lokal olarak iş birliği yapabilir’ açıklaması da Genel Merkez’de tartışıldı.

İYİ Parti içerisinde konuşulanlara göre artık bir ittifak mümkün gözükmüyor. Ancak yerel seçimlerde belirli isimler üzerinde iş birliği yapılabilir. Faruk Köylüoğlu ise Genel Merkeze bu teklif ile giderek bir Mansur Yavaş iş birliği yapalım demiş. Meral Akşener ise bunu kabul etmeyince Faruk Köylüoğlu’nun kendi ifadesi ile ‘Genel Başkanın bilgisi dahilinde’ il başkanlığından istifa etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin mevcut yapısına bakıldığında aslında bir CHP’li bir belediye olduğunu söylemek çok zor. Keza bunu CHP Ankara eski İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı ile yaptığımız röportajda kendisi de bizzat söylemişti.

Gelinen son noktada ise görüyoruz ki bu söylemden de vazgeçilecek istisnasız her bölgede kendi adaylarını çıkartmak isteyen bir İYİ Parti var. Genel Başkanın etrafında etkilendiği çok farklı isimler olduğunu söylemek mümkün. Kimine göre bu İYİ Parti’nin rüştünü ispat etmesi için gerekli bir adımken kimine göre de parti için bir siyasi intihar girişimi olarak görülüyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammed Ayber Arşivi