Muhammed Ayber

Muhammed Ayber

AK Parti’nin kulislerdeki ‘sessiz’ Ankara adayı kim?

AK Parti’nin kulislerdeki ‘sessiz’ Ankara adayı kim?

Yerel seçimin yaklaşmasıyla kulislerdeki hareketlilik iyiden iyiye arttı. Her partinin il başkanlıkları içerisinde çeşitli planlar yapılıyor. Tabi son kararı verecek olan her zamanki gibi teşkilatlar değil genel merkez siyaseti olacaktır.

Mansur Yavaş’ın adaylığını bundan aylar öncesinde CHP eski Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı ile yaptığımız röportajda anadolugazete.com.tr olarak ilk duyuran biz olmuştuk.

Şu anda Ankara’nın tek gündemi Yavaş’ın rakibinin kim olacağı. AK Parti içerisinde çok ilginç olaylar yaşanıyor. 2019 seçimlerinde Mehmet Özhaseki tercihinin doğru olmadığını kabullenen bir AK Parti’nin tekrar aynı yanlışa düşeceğini sanmıyorum. Kulislerde en çok konuşulan isimlerin başında yıllardır büyükşehir için mücadele eden Turgut Altınok geliyor. Muhtemel adaylar arasında güçlü sayılabilecek bir isim gibi görünse de anketler Altınok’un diğer adaylara göre şansının daha düşük olduğunu söylüyor.

Osman Gökçek’in ismi de yine olası adaylar arasında geçiyor. Ancak son zamanlarda gündeme gelen Anayasa değişikliği tartışmaları mevcuttaki milletvekillerinin belediye başkan adaylığı için Recep Tayyip Erdoğan’dan izin alamayacağını gösterir nitelikte. Anayasa değişikliği için AK Parti’nin her bir milletvekiline ihtiyacı var.

Bir diğer isimse Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği eski Bakanı Murat Kurum. Kurum’un Ankaralı olmasından dolayı Ankara için isminin konuşulduğu ancak kendisinin İstanbul adaylığını tercih ettiğinden dolayı çok sıcak bakmadığı söyleniyor. Milletvekilliğinden dolayı ihtimali az olan isimlerden birisi.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’de 2019 seçimlerinden hemen sonra bir sonraki büyükşehir adayı olarak konuşmaya başlanan bir isim. AK Parti Ankara içerisinde Turgut Altınok kadar güçlü olduğu söylenemez ancak televizyon programları ve sosyal medya çalışmalarıyla hızlı bir siyaset yapıyor.

1,5 YILDA SOLDAN SAĞA KENDİNİ SEVDİREN BİR İSİM

Hiç konuşulmayan ve 2019 seçimlerinde herkesin içerisinde ukde kalan bir ismi de biz gündeme getirelim. Mustafa Tuna. 2009 yılında Sincan’da yaşanan adaylık krizinin üstüne bizzat Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı Sincan Mitingi ile adaylığı açıklanmış ve Sincan Belediye Başkanı olarak seçilmişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak bile zikredilen Tuna uzun bir süredir sessizliğini koruyor. 1,5 senelik Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde çok taktir toplamıştı. Hatta Mehmet Özhaseki’nin adaylığı açıklandığında AK Parti içerisinde bile çok büyük tepkiler oluşmuş ve seçim sonrasında birçok muhalif seçmene ‘Mustafa Tuna olsa oy verirdim’ dedirtecek işler yapmıştı.

Büyükşehir adayları kim olursa olsun ezcümle Ali İnandım ağabeyin dediği gibi;

“Son 40 yıldır Ankara’da, alerjik etki yaratıyor yerel seçimler. Ankaralı’nın talepleri değil, siyaset koridorları belirliyor çünkü kaderini.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammed Ayber Arşivi