Muhammed Ayber

Muhammed Ayber

Ankara İl Başkanlarının Dikkatine! Bu yazı sizin için..

Ankara İl Başkanlarının Dikkatine! Bu yazı sizin için..

Seçimler yaklaşıyor, teşkilatlar hareketlendi, siyasiler heyecanlı, her ortamda seçim kritikleri yapılıyor, listeler konuşuluyor ama halkta heyecan yok.

Partilerin teşkilatları seçim hazırlıklarına son sürat devam ediyor. Kulis bilgilerinin ardı arkası kesilmezken bizim gözümüz ise sokaklarda. Halkın arasındayız halkı dinliyoruz. Peki halk ne diyor?

Sayın Ankara İl Başkanları bu yazının muhatabı sizlersiniz. Öncelikle Ankaralıların sizlerden en büyük beklentisi artık genel siyaseti değil Ankara siyasetini, Ankara’nın sorunlarını konuşmanız. Bırakın parti büyükleri konuşsunlar, tartışsınlar. Ankaralılar sizlerden hizmet bekliyor, vaatlerinizi bekliyor sizleri sokağa çağırıyorlar.

Yaklaşık 6 aydır yerel siyaseti yazıyoruz, röportajlar yapıyoruz. Sizleri takip ediyoruz. Sizlerin de bizi takip ettiğinizi düşünerek halkın içerisinden öğrendiklerimizi yazılarımızla, haberlerimizle sizlere aktarıyoruz. Yerel gazeteciliğin önemi tartışılmaz bir konu, aslına bakılırsa gazetecilik yerelden başlıyor.

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, hemşehri derneklerinin toplantılarında, esnaf ziyaretlerinde halkın içerisinde maalesef sizi göremiyoruz. Bürokrat ziyaretlerinin ve teşkilat buluşmalarının dışına çıkıp insanlarla hemhal olarak onların sorunlarını yakinen dinlerseniz Ankaralıların sizi daha iyi tanıma fırsatı olacağına inanıyorum. Daha ulaşılabilir bir başkan olmak sizi yukarıya taşıyacaktır. Basına demeç vermekten çekinmeyin.

CHP Ankara İl Başkanı Dr. Ümit Erkol, görevinizin başında taze kan ile çok hızlı hareket etmenizi bekliyoruz. Ankara çok hızlı bir şehir ve hızlı olan siyasilerin halk nazarında kazandığı bir şehir. Toplumsal olaylara yönelik çok güzel adımlar atıyorsunuz. Bu adımları halkın arasına inerek daha sağlam atabileceğinizi düşünüyorum.

MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan, göreve geldiğiniz ilk günden itibaren sahaya inmenizle gerçekten ayakta alkışlanacak bir iş yaptığınızı düşünüyorum. Neredeyse her gittiğim programda sizi de gördüm. Her girdiğiniz yerde herkesle bir bir tokalaşarak konuşmanız, Ankaralıları kucaklamanız gerçekten taktire şayan bu konuda sizi tebrik ediyorum. Halk nazarında başarılı bulunan bir il başkanı olarak kendinizi biraz daha anlatmanız gerektiği kanaatindeyim. Hemşehri dernekleri olsun çeşitli sivil toplum kuruluşları ve insanlar ile geliştirdiğiniz diyaloglarınızı yerel basın ile de geliştirmekten çekinmeyin.

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Dr. Yener Yıldırım, başkanlığa geldiğiniz dönem zor bir dönem. Bu zorluklar içerisinde çalışmak elbette kolay değil. İlçe ziyaretleriniz ve teşkilatlarınızı toparlamanızın yanında Ankara’da daha görünür olmanız çok önemli. Her zorluk beraberinde çeşitli güzellikleri de getirir bence önünüzde çok iyi fırsatlar var bunları değerlendirerek ilerlemenizde fayda var. Zahmette rahmet vardır.

Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Av. Fatih Beyazıt, bahsi geçen il başkanları arasında en tecrübeli il başkanı diyebiliriz. Bu süreçte Ankara’da gezmediğiniz ilçe, gezmediğiniz mahalle kalmadı. Seçim dönemleri özellikle çok aktif olarak sahada vızır vızır çalışan bir başkan olarak seçim dışındaki dönemlerde de sadece teşkilat programlarında değil başka programlarda da sizi görmek isteriz. Yaptığımız röportajdan gördüğüm ise gerçekten samimi duruşunuz ile Ankaralıların sempatisini çok rahat kazanabilecek birisiniz.

SON SÖZ…

Ankara, Cumhuriyetimizin Başkenti. Yıllarca başı boş bırakılan genel siyasete kurban edilen Ankara’ya sahip çıkması gereken sizlersiniz. Siz Ankara’ya ve Ankaralıya ne kadar sahip çıkarsanız Ankara’da size o kadar sahip çıkacaktır. Başarılarınızın devamını diliyorum..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammed Ayber Arşivi