Turan Yıldırım

Turan Yıldırım

İYİ'lerin ayak sesi

İYİ'lerin ayak sesi

Malumunuz 31 Mart seçimlerine az bir süre kaldı. Tüm partiler son düzlükle sahada seçim için birbirleriyle yarışıyor. Yine klasik sahneler, vatandaşın yanındayım imajı, fırında ekmek yapmalar, pazarda elma satmalar, garibanın sesiyim, sizden biriyim pozları, en son bilmem kaç ay önce vatandaşa uğramış, şimdi oy için sahada gezen adaylar…

Halbuki siyaset ülke için, ülkede yaşayan vatandaşlar için yapılırken; bu kadar amacından uzaklaşmamıştı. Ülkesini, vatandaşını unutmuş, halktan kopuk bir kesim bir tarafta, verdiği vaatleri yerine getiremediği halde sokağa çıkacak yüzü bulanlar bir tarafta, aday olduğu il veya ilçede 4 mahalle sayamayacaklar bir tarafta…

Biri eline dini almış, öteki milliyetçiliği tekelinde sanan, bir diğeri Atatürk’ü kendine zırh edinmiş siyasi partiler.

Genel seçimle yerel seçimin farkına varamamış miting alanında Malatya’da, İstanbul’da yaptığı yolu mu anlatan ararsın, Sarıyer’i Anadolu yakasına taşıyan mı dersin, Diyarbakır’ı Kürt toprağı diye lanse eden vatan hainini mi?

Bu ülkede hem dinine bağlı hem Atatürkçü hem de milliyetçi olamazsın, oldurmazlar.
Ya ondansın ya da bundan.

Hatırlayın Sayın Cumhurbaşkanı bir zaman ne demişti; “Bi' taraf olmayan bertaraf olur.”
Oysa yeni dünya düzeni hiç böyle değil. Artık siyasiler bunun farkına varmalı. Her yıl ilk kez oy kullanacak milyonlarca genç insanın bir eğitimci olarak, onlarla bir arada olan birisi olarak söylüyorum siyasilerden beklentileri çok farklı.

Artık yeni söylemler gerek, iki uçta birbirini suçlayanlardansa onlara alternatif sunan yeni söylemleriyle onları inandırmış siyasiler gerekiyor. Bu bağlamda İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’in açtığı üçüncü yolu çok anlamlı buluyorum.

Türk siyasetinde çok önemli bir figür Meral AKŞENER. Türkiye’nin karanlık zamanlarından alnının akıyla çıkmış, geçmişinde hiçbir kuşku barındırmayan ve 2017 yılında mevcut sisteme itirazla başlayan yeni bir partinin lideri. Türlü bahanelerle, kirli oyunlarla mücadele eden, kuruluşundan bu tarafa çokça seçim geçirmiş ve genç yaşına rağmen Türk siyasetine artık kendisini kabul ettirmiş bir partinin lideri.

İşte tam burada İYİ Parti’nin adaylarını tanımakta fayda var. 25 yıllık artık işletme körlüğü zirveye çıkan bir iktidarın bir tarafından, kendisiyle çelişip değişimi DEM’lenerek kutlayan kronik bir muhalefet bir tarafından tutmuşken;

Bu ülkenin temel değerlerine sonuna kadar bağlı, bizleri eski mutlu, güneşli günlere götürecek bir İYİ PARTİ var artık. Denenmişleri bir kenara bırakarak bu ülkenin yeni yüzlerine kucak açan milliyetçi ve demokrat kimliğiyle özellikle kadın ve gençlere hakikatte değer veren lider Sayın Meral AKŞENER ve Türkiye’nin iyi kadrolarını bu seçimde denemeliyiz.
Güzel ve mutlu bir Türkiye için…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Turan Yıldırım Arşivi