Turan Yıldırım

Turan Yıldırım

Nedir bu Hür ve Müstakil?

Nedir bu Hür ve Müstakil?

14 Mayıs 2023 Genel seçimlerinden sonra Millet İttifakı doğal olarak son bulunca enteresan bir biçimde herkesi aldı bir telaş. Seçimin neden kaybedildiğini, adayın doğru olup olmadığını tartışmak şurada dursun asıl konudan uzaklaşmış bir topluluk sabahtan akşama kadar İYİ Parti ile yatıp İYİ Parti ile kalkmaya başladılar. Cumhur İttifakı’nın yandaş medyasından tutun da Millet İttifakı’nda iken her gün övgüyle bahsettikleri İYİ Parti birden günah keçisi ilan ediliverdi. Sonrasında da türlü iddialar her akşam basında yer almaya başladı.

25 EKİM 2017

Daha önceleri birbirlerine ağza alınmayacak hakaretleri etmiş, sokakta birbirlerinin yüzüne bakamayacak durumda olan siyasiler, her ne hikmetse birden kardeş oluvermiş, birbirleri için methiyeler dizmeye başlamış, sonrasında da ortak hareket etmeye başlamışlardı.

Bu duruma haklı itirazı olan, mevcut devşirme sisteme karşı gelen, Türklük kavramı ile sorunu olanlara, ülkenin geleceğinden öte kendi menfaatleri doğrultusunda hareket etmeye başlayanlara karşı cesur bir kadın sahneye çıkmıştı.

Gayet demokratik bir yolla mevcut partisinde kongre süreci başlatmak istemiş ama önüne her türlü engeli koymuşlar, evine kadar giderek bir kadına, bir anneye yapılmayacak davranışlar gösterilmiş cesur bir kadın nam-ı diğer Asena Meral AKŞENER o dönemde kararlı bir şekilde dik durmuş ve bu ülkede artık milletin sesi olacak, tek derdi vatan, vatandaş olacak bir siyasi partiyi dava arkadaşlarıyla kurmuştu.

İYİ PARTİ...

Bir lider çıkıp haykırdı: Türkiye İYİ Olacak!

İşte bugün geldiğimiz noktada o günkü haykırışın devamıdır aslında. Türkiye İYİ olsun, millet kazansın diye yola çıkılan İYİ’lerin yolu.

Sırtından attığı kambur ile dimdik bir şekilde hür ve müstakil olarak seçimlere girecek.

Peki, nedir bu Hür ve Müstakil?

Milletinden başka kimseye hesap vermeden, kimseyi sırtında taşımadan sadece milletinin emrinde milletinin geleceği İYİ olsun diye mücadele edenlerdir Hür’ler. Cesaretle, azimle milletinin bekası için mücadele etmektir Hür olmak.

Unutmayın teröristin iyisi kötüsü olmaz. Hain her şartta her koşulda haindir!

Benim yanımdaysa “iyi terörist” senin yanındaysa “kötü terörist” olmaz. Kimseye arka çıkmadan, kimseyi sırtında taşımadan, kimsenin arka bahçesi olmadan tek ve dimdik sadece milleti için çalışmaktır müstakil olmak.

Kurulduğunda türlü bahanelerle seçimlere sokmamak için kıvrandınız, daha düne kadar koyun koyuna yattığınız FETÖ’den kendiniz arındınız, İYİ Parti’yi suçladınız, olmadı beceremediniz PKK’lı dediniz, o da olmadı başka bahane de kalmayınca şimdi “birisine kaybettirecek, kazandıracak” demeye başladınız.

İşte tam da bu yüzden seçimlere kendi başına girmeye karar vermiş bir parti var.

Coğrafi konuma göre konuşmayan, memleketin her yerinde özü sözü bir olan, dik duran bugün Türk milliyetçiliğinin gerçek anlamda içini dolduran bir lider ve onun cesur kadroları var..

Bir milliyetçiyi kessen onlarla beraber olmaz deyip aynı sahnede el ele, kol kola gülerek poz vermek, kapalı kapılar arkasında makam uğruna kirli görüşmeler yapmak, geçmişinin pisliğini karşısındakine atmak değil. Milletin menfaatini korumak, demokrasiyi yeniden canlandırmak demek, işte hür ve müstakil olmak demektir.

Son olarak şunu belirmek istiyorum İYİ Parti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nde bizlere verdiği vazifenin başındadır.

“…Memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakruzaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Turan Yıldırım Arşivi