Adem Yavuz Irgatoğlu

Adem Yavuz Irgatoğlu

Kılıçdaroğlu'na karşı İmamoğlu hamlesi başladı!

Kılıçdaroğlu'na karşı İmamoğlu hamlesi başladı!

Türkiye'de siyaset sahnesindeki satranç taşları yeniden dizilmeye ve hamleler yapılmaya başladı. Türk kamuoyu bir taraftan "Normalleşme/yumuşama" gündemiyle meşgul olurken, siyaset ise kendi mecrasında yeniden yapılanma planlarını hayata geçiriyor. Bunun için gözler AK Parti'de yapılacak değişiklik ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in (normal şartlarda) seçimsiz geçecek olan 4 yılı nasıl değerlendireceğine çevrildi. Tam da bu noktada yeni hamleler başladı...

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, her konuşmada partisi için değişim mesajı veriyor. Bunun ilk somut adımları ise Rize ve Adıyaman'dan geldi. AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar ve AK Parti Adıyaman İl Başkanı Erkan Bulucu istifalarını verdi. AK Parti'de istifalar genellikle "yukarıdan" talimatla gelir ve görevdekiler de "affını" talep eder. Bu da parti içindeki değişimin sancısız bir şekilde gerçeklemesini sağlıyor.

Ancak CHP'de durum böyle değil...

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde "Millet İttifakı"nın ortak adayı olarak yarışan Kemal Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan'a karşı bir kez daha yenilgi yaşadı. Ardından CHP'de "değişim" sesleri yükseldi. Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile hareket eden Özgür Özel, kurultayda ipi göğüsleyerek Kılıçdaroğlu'na bir yenilgi daha yaşatmış oldu. Bunun üzerine gözler 1 Nisan'a çevrildi.

Özgür Özel liderliğinde yerel seçimlere giren CHP, yıllar sonra birinci parti olarak seçimden çıkmayı başardı. Seçimlerde kendilerine verilen emanet oyların farkında olan Özgür Özel, "normalleşme/yumuşama" için bir adım atıp ilk önce Erdoğan ile ardından da diğer siyasi parti liderleriyle görüşmeye başladı. Özel'in bu hamlesi Kılıçdaroğlu cephesinde ciddi rahatsızlıklara neden oldu.

KILIÇDAROĞLU YENİDEN SAHNEDE

Yerel seçimlerin ardından uzun süre demeç vermeyen Sayın Kılıçdaroğlu, ilk kez benim gündeme ilişkin sorularımı yanıtladı. Bizdeki demecin ardından KRT ekranlarına çıkan Kılıçdaroğlu, "hançerlendik" sitemini yineledi. Mevcut belediye başkanları ve "6'lı Masa" eleştirisini isim vermeden sürdüren Kılıçdaroğlu, yeniden genel başkanlık için "Delege gösterirse neden olmasın, bunda sorun yok." diyerek bir kez daha "Ben de varım!" dedi.

İMAMOĞLU HAMLESİ

Kılıçdaroğlu'nun üç saatlik yayının ardından yeni bir hamle geldi. Bu sefer Ekrem İmamoğlu, tv100'e katılarak hamlesini yaptı, değişim talebinin arkasında bir kez daha durarak Kılıçdaroğlu'na karşı ön aldı. Öyle görünüyor ki CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bir yandan "normalleşme/yumuşama" politikasını sürdürüp diğer yandan da partisine transferleri gerçekleştirerek CHP'yi "güçlendirmeye" çalışacak. Kemal Bey ve kendisine yakın isimler ise CHP'de kılıç sallamaya, "Biz buradayız" demeye devam edecek. İBB Başkanı İmamoğlu ise günlük polemiklere yeniden dahil olarak hem 2028 için kendi konumunu güçlendirecek hem de Özel'e olan desteğini sürdürecek. CHP'de parti içi imtihan bir kez daha başladı...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Yavuz Irgatoğlu Arşivi