Erol Tosun

Erol Tosun

Muğla Büyükşehir 29 Ekim kutlamalarını es geçmiş

Muğla Büyükşehir 29 Ekim kutlamalarını es geçmiş

Sevgili anadolugazete.com.tr okuyucuları; bildiğiniz gibi gittiğim, gördüğüm şehirlerden gördüklerimi sizlere objektif bir şekilde yansıtmaya çalışıyorum. Anadolu Gazete olarak sadece Ankara’yı değil, bütün Türkiye’yi sizlere yansıtmaya çalışıyorum.

Bu nedenle; 29 Ekim 2023 Cumhuriyetin 100. Yıl Kutlamalarının yapıldığı gün, turizmde gözbebeğimiz Muğla Bodrum’daydım. Muğla’da şunu gördüm ki ülkemizin her yerinde olduğu gibi vatandaş 29 Ekim 100. Yıl kutlamalarına olağanüstü ilgili ve duyarlı, ancak ve ancak Muğla Büyükşehir Belediyesi’ni bu konuda çok duyarlı göremedik!

mugla.jpg

Büyükşehir Belediyesi olarak Bayrak, flama dağıtamaz mıydı?

Ankara ve İzmir Büyükşehir’in yaptıklarının yarısını bile yapamaz mıydı?

Bodrum Ortakent’teki Büyükşehir zabıtaya bizzat uğrayıp sordum, “hayır biz bayrak dağıtmıyoruz” dediler.

Hemen yanı başındaki Bodrum Belediye Zabıtası Bayrak, Flama dağıtıyor. Muğla Büyükşehir’de hiç tık yok, bu iç acıtan bir durum olduğu gibi, insana haliyle üzüntü vermiyor gibi de değil.

Laf ola beri gele için birkaç bilboarda kutlama mesajı konmuş Büyükşehir adına o kadar.

Ana arter olan bulvarlarda, otobüs duraklarındaki materyallerde hiç Cumhuriyet’le ilgili duyuru olmaması ilginç geldi!

Vatandaş otobüs duraklarına daha fazla uğruyor görmesin diye midir? Nedir? Anlayamadım!

Otobüs durağında bir şeye daha şahit oldum. Özel otobüsler, minibüs ve midibüsler, 65 yaş üstü vatandaşı bindirmiyorlar. Bu konuda Büyükşehir’in Bodrum’un kalabalık semti olan örneğin Turgutreis’e günde sadece 3 servis belediye midibüsü vermesi bambaşka bir çözümsüzlük örneği!

İkinci en dikkat çekici olan da Büyükşehir ulaşımı ile ilgili şirketin adı Muttaş’mış, sanki ulaşım meselesi çözülmüş gibi bütün otobüs duraklarında ‘ulaşımı tek adrese topladık’ diye bir duyuru. Velev ki çözdünüz!

Haklı olarak soruyoruz 29 Ekim 2023 Cumhuriyet’in 100. Yıl kutlamaları günü, bunu duraklarda duyurmak, 29 Ekim’den çok mu önemliydi?

Bu duyuru da gösteriyor ki Belediyenin Muttaş şirketi çözmüş gibi duyuru yapıp göz boyama derdinde. Bir de Büyükşehirde Ulaşım Daire Başkanlığı varmış, o da ulaşımdan bihaber çünkü, Bodrum’da yol anlamında, trafik anlamında tek bir kavşakta dahi çözüm üretilmemiş.

Trafiği hafifletecek bir tane bile alt geçit, üst geçit göremedik. Otobüs anlamında da çok çözüm göremedik, hele eski garajların hali tam bir rezalet.

Birçok küçük kasaba garajından daha izbe, bakımsız haldeydi. Bodrum’un yeni garajı çok güzel, Avrupai tarzda, bunun için kutluyoruz. Ancak (Her milletten insanın mutlaka yolunun düştüğü Bodrum eski garajı yüz kızartacak halde) bunu ileriki yazılarımda genişçe kanıtları ile yazacağım.

bodrum.jpg

Asıl konumuza dönecek olursak; Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yıl Kutlamaları anlamında, ana arterlerde adını ilk defa duyduğum özel firmalar (Klt Yapı, Bodrum Çelik) firmaları bile Büyükşehir’den daha görünür haldeydi. Bu durum bile Muğla Büyükşehir için acınacak ve düşünülecek bir hal maalesef….

29 Ekim 2023 Cumhuriyet’in 100. Yıl Kutlamaları, Muğla Büyükşehir için tam bir fecaatti, yazık hem de çok yazık. Bu durum da açık şekilde gösteriyor ki, Muğla Osman Gürün’den, Osman Gürün de Muğla’dan ümidini kesmiş, yani havlu atmış. Olan dev çınar CHP’ye oluyor.

İyi ki kıt olanaklarıyla büyük hizmet yapmaya çalışan Bodrum Belediyesi var da o zevahiri kurtardı.

Cumhuriyet’le ilgili bayrak, flama dağıtımı, ana arterlerde, billboardlarda, kutlu olsun bayrakları, flamaları haftaya yayılmış görkemli konserler, paneller, sergiler, duyurular kısaca Cumhuriyet’in 100. Yılı kutlamaları, Bodrum Belediyesi’nce dört dörtlüktü. Kutluyoruz…

Bodrum Belediye Başkanı Sn. Ahmet Aras ve ekibi, Cumhuriyet sevdalısı halkın yüzünü ağarttılar. Kutlamalara bizzat katılarak canlı olarak görkemli kutlamalara şahit oldum.

Ulu Önder Atatürk’ün emaneti Cumhuriyetimiz adına onur duydum. Törenler göz yaşartıcıydı.

Sonsuz Teşekkürler Bodrum Halkına ve Belediyesine…

İzmir ve Ankara Büyükşehir Belediyelerinin Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlamalarını ve çabalarını, görsellerini ayrıca yazacağız.

Kaynakça.

1. Duraklardaki Görseller.

2. Eski garajdan görüntüler.

3. Bodrum Belediyesi Billboard duyurularından örnek

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Erol Tosun Arşivi