Kemal Haluk Cebe

Kemal Haluk Cebe

Nano teknoloji

Nano teknoloji

Bu hafta sizlere Nano teknoloji konusunda bilgi paylaşımını nakledeceğim. İlerleyen zamanda bu konuda yapılan çalışmaları anlatacağım.

Nano coating bir metal kaplama işlemidir. Metal yüzey çok ince bir nano malzeme tarafından defalarca kaplanır bu kaplama metale temas etmemektedir, ve metal ile fiziksel dünyanın iletişimi kesilmiş olur. Madde plazma (manyetik yer çekimsel alanlar) ile iletişime geçebileceği bir hale doğru yakınlaşır. Süreçte atomik düzeyde gözle görülür ve görülemeyecek kristal yapılar elde edilir. Bir nano kaplama görülebilir olmaya 40-50 bin katmandan sonra başlar

Alttaki resimde sıkı sıkı noktalar (kompak atom ve moleküllerden oluşan) maddeye, seyrek aralıklı noktalar nano kaplanmış malzemeye ve en seyrek noktalarda gans (nano haldeki gaz) haline işaret ediyor.

Ganslar sürekli enerji yayar ve emer küçük güneşlere benzetilir. Ganslar super conductor (süper iletken) ve super resistive (süper direnç) özelliktedir. Su içinde kendi manyetik ve yer çekim güçlerine göre sürekli hareket ederler. Mikroskopla bakılınca kristali andıran yapıları vardır.

Nano kaplama tekniğini oda sıcaklığında üretimi keşfeden ve bir çok başka plazma enerjisi yönetim teknolojilerini kullanmamızı sağlayan dünyada ilk kez Mehran Tavakoli Keshe Bey olmuştur. Nano malzemeler eskiden çok yüksek maliyetlerle laboratuvara üretilebiliyordu. Keshe Bey bunun için herhangi bir patent istememiştir nano kaplama ve pek çok başka buluşlarını insanlıkla paylaşmaktadır.

Nano kaplama nerelerde kullanılır?

Elektirik tasarrufu sağlayan Magrav güç ünitesi yaparken, her tür acı ve ağrı gideren sağlık kalemi yapımında, vücut için havadan gerekli besin ve enerjiyi sağlayan sağlık kabı, gelimiş kanser ve sağlık sistemleri üretiminde, gans üretiminde metalleri vb. pek çok alanda kullanılır.

Nano coating yapmadan gans üretemezsiniz.

En çok bilinen 3 çeşit nano coating vardır:

Afrika usulü nano coating

Metal genelde bakır, en az 30 kez ateşe sokma ve suya batırma yoluyla yapılır. Hiç imkanı olmayan batıyı erişimi olmayan ülkeler için tavsiye edilir.

Ocak (Bütan-Gaz ateşi) ile nano coating

Yine afrika usulüne benzer şekilde metal bütan gazı ile polarizasyon için belirli bir yönde istediğimiz renk elde edilene kadar defalarca sıcaklığa maruz bırakılır. Böylece bir çok alanda kullanılacak nano malzeme elde edilir.

Ateş yöntemi gans üretimindeki plaka (geniş levhalar) için önerilmiyor çünkü malzeme çok hızlı şekilde sıvı içinde düşüyor. Geniş levhaları nano kaplarken kostik metodu kullanırız.

En yeni keşiflere göre bakırdan yapılan temizlik telleri bulaşıkta veya demir lehimde kullanılan yumak teller çok hızlı gans üretimi sonucu verebilmektedir.

Kostik metod

Bu yöntemde nano kaplanacak metal, kostik içeren yeterli büyüklükteki bir kap içine yerleştirilir. İçine kaynar seviyede sıcak su dökülerek kostiğin kimyasal reaksiyona girmesi sağlanır (Temel amaç kostikle beraber ısının 100 dereceni üstüne çıkmasıdır) kabın kapağı kapatılınca içeride ısı artar nano kaplanacak ortam hazırlanır. Bu işlem için mutlaka eldiven ve koruyucu gözlük kullanılır ve ortam yeterince havalandırılmalıdır.

Metal yüzey basınçlı ve sıcak ortamda reaksiyona girerek atomik seviyede parçalanır, siyahlaşıp süper iletken ve dirençli bir nano malzeme hale gelir. Bu süreç bir kaç kez tekrarlanması daha kaliteli ve mükemmele yakın nano malzeme elde etmeyi sağlar.

Buhar banyosundan sonra nano kaplanan malzemenin üzerindeki elektrik şarjı bir aletle (watt metre) sıfıra indirilir esasen nano yüzey plasma akışına olanak sağlayacak şekilde düzleşir... Bu işlem en az 4 kere işlem tekrarlanır. Sıcak ve soğuk su kullanılan kostik nano kaplama yöntemleri vardır.

En pratik yöntemlerden biri naoh ve bobinleri (coil) leri düdüklü tencere içinde 2-4 saat kısık ateşte pişirmektir. Buhar metalin yüzeyinde kaplama için gereken ortamı sağlar. Bakır teller veya yumak teller bu yöntemle kaplanabilir.

Düdüklü tencere metodu

NAOH ve KOH karışımını ve bunlara teması (kümes teli ile vb.) kesilmiş bobinleri 2-4 saat ocakta basınç altında pişiriyorsunuz. Malzemeler siyah hale geliyor. Arkasından wattmetre ile elektrik şarjları alıyoruz.

Soğuk kostik metodu

Kısaca kostik metotta kabın altındaki su genelde kararmış sudur bu bir sprey içine konur. Nano kaplanacak malzemeler kostiğe dayanacak kalitede bir kap içine konulur sprey ile bu su metallere temas ettirilir beklemeye alınır ve nano kaplanacak malzeme bu kap içinde bu suyla teması kesilir amaç sadece buharın temasıdır ve beklemeye alınır sonuç olarak diğer yöntemlerde olduğu gibi siyah nano malzeme bir kaç saat içinde elde edilir.

Sağlıklı ve mutlu günler dilerim…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Haluk Cebe Arşivi