Dursun Erkılıç

Dursun Erkılıç

Prof. Dr. Naci Görür oldum! Sonra kendimi buldum…

Prof. Dr. Naci Görür oldum! Sonra kendimi buldum…

Seçim yazısı yazmaktan gına gelmişken, ATO’da düzenlenen “Afetler Öncesi Mühendislik Hizmetleri Çalıştayı”na katılmış olmak farklı duygu / düşünce gelgitleri yaşattı.

***

Çalıştayın konusu öylesine önemliydi ki; konuşulanları dinledikçe; deprem felaketinde can ve mal kayıplarının en çok yaşandığı illeri iki kez görme imkanı bulmuş ve onlarca yazı kaleme almış biri olarak, deprem gerçeğinden uzaklaşmış olmanın mahcubiyetini yaşadım!

Konuya ilişkin haber ve değerlendirmelere bu internet sitesinde, www.anadolugazete.com.tr adresinde bulabilirsiniz.

Bu yazıda çalıştay başlamadan önce ATO Meclis Salonu fuayesinde gördüklerimi, yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum.

***

Çalıştay öncesi atıştırmalıkların civarındaki oluşan sohbet kümelenmelerinden birine yanaşınca anladım ki; evet; deprem ülkemizin bir gerçeği ama doğanın da olmazsa olmazı.

Biri diğerini bilgilendiriyordu, faydalandım:

- İyi ki depremler oluyor! Deprem olmasa dünya da olmaz…

***

Üzerime yoğunlaşan bakışlardan rahatsız olup bir başka sohbet grubuna dahil oldum.

***

Grubun ‘merkez üssü’nde ‘Şehreküstü’ sanılan, oysa sehrekustu.blogspot.com ile küsmek biryana şehirle, ülkeyle ve dünyayla barışık hallerin içinde olan, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyelerinden kıymetli akademisyen Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin ile; Eurovision Türkiye finallerinin başarılı sesi, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kadınlar başta olmak üzere Türkiye’nin değerlerine ilişkin sahne gösterileriyle ayakta alkışlanan, son dönemde adı sıkça duyulan Tohumluk Vakfı’na önderlik ederek büyük takdir toplayan hizmetlere imza atan Pınar Ayhan vardı.

Yan masada duyduklarımı aktarınca, hak verdiler!

Anladım ki sorun deprem değil, insan…

***

Üzerime yoğunlaşan bakışlar üzerine üstümü, başımı kontrol ettim!

***

Güzel dostların güzel sohbetlerinden faydalanırken, Deprem Bilimi Uzmanı Dr. Jeofizik Yüksek Mühendisi, İnternet Medya Bilişim Federasyonu (İMEF) Başkanı, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Başkanı, AKK Yürütme Kurulu Üyesi, TKKB Genel Sekreteri gibi unvanlarıyla Başkentin en sosyal ve sivil toplum gönüllüsü isimlerinden biri olan Dr. Süleyman Basa geldi.

Yaşadığı Genel Kurul heyecanını bendenizi onurlandıran bir teklifle aktarınca sevindim!

***

Üzerime yoğunlaşan bakışlar devam ediyordu…

whatsapp-image-2023-05-27-at-09-20-09.jpeg

***

Sohbet koyulaşırken; bulunduğu her ortama enerjisiyle hareket, sohbetiyle renk katan Halil İbrahim Yılmaz geldi.

ATO Başkan Yardımcısı, Ankara Kent Konseyi Başkanı ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı olarak ekonomiden sivil topluma, Ankara’dan Türkiye’nin her köşesine kadar nerede ne varsa ilgi alanına giren ve dünyanın bir numaralı sorunu olan iklim değişikliğine taa İskoçya’da dikkat çeken, dünyanın en büyük İklim Zirvesi’nin Ankara’da düzenlenmesini sağlayan ve tüm bunları yaparken gençleri sivil toplum dünyasına katan isim olan Halil İbrahim Yılmaz, çalıştayın açılış konuşmacılarındandı.

Konuşmalıydı çünkü gerek AKK gerekse TKKB aracılığıyla, depreme dair çok önemli çalışmalara imza atmış biridir kendisi.

Mesleğinin ‘Derin’liklerinde yer alan Makine Mühendisi Züleyha Özcan aramıza katılınca sohbetin neşesi de kalitesi de arttı…

***

Böylesine muhteşem kadroya Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanı olarak Başkentimizin değerlerine değer katan, ABB Genel Sekreter Yardımcısı kadim dost Bekir Ödemiş de dahil olunca değmeyin keyfimize…

Gölbaşı’ndan Ürgüp’e uzanan ve oradan Ankara’ya gelen; bunu yaparken arkasında silinmez izler bırakan Bekir Ödemiş bilgisi, birikimi, kişiliğiyle her ortamda sevgi, saygı gören bir siyasetçi, yerel yönetici…

***

Halil İbrahim Yılmaz, bu güzel anı ölümsüzleştirme adına fotoğraf kadrosu oluştururken bazı insanların dikkatinin neden üzerimde olduğunu anladım. Daha doğrusu anlattılar.

Meğer beni dünyaca ünlü deprem uzmanımız Prof. Dr. Naci Görür sanmışlar!

Bunu hem çevremizdekiler hem de sohbet grubumuzdakiler dile getirince terapi kertesinde bir kahkaha vesilesi oldum.

Suretimi hatırladım, haklıydılar!

Yeri gelmişken belirteyim, çalıştayı izlemeye www.anadolugazete.com.tr Genel Yayın Yönetmeni gazeteci oğlum Orhan Kemal ile gitmiştim. Salona girip koltuğa oturduğumuzda ön sıradaki gençlerin arada bir dönüp bana baktığını görünce bilgilendirmek zorunda kaldım:

- Ben Prof. Naci Görür değilim!

Allah’tan tam da o sırada Görür hocamız teşrif ettiler de salonda kendimle baş başa kaldım!

***

Yeniden fuayeye çıkacak olursak; Ankara’da Deprem denince, diyeceği olanlar listesinin başında yer alan Halil İbrahim Yılmaz, Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin ve Dr. Süleyman Basa’nın, yazının girişinde şahit olduğum sohbetteki, “Deprem olmasa dünya da olmaz” tespitini zihinlere kazıyan değerlendirmeleri oldu.

***

Güzel dostlarla Ankara Ticaret Odası (ATO) 63. Proje Hizmetleri Komitesi tarafından düzenlenen “Afetler Öncesi Mühendislik Hizmetleri Çalıştayı” vesilesiyle buluştuk.

Vakit geldi, zil çaldı salona doluştuk…

Etkinliğin ev sahibi ATO Başkanı Gürsel Baran da salondaki yerini alınca çalıştayın açılış konuşmaları başladı…

Neler konuşulduğunu diğer haber ve yorumlardan takip edebilirsiniz. Bana eyvallah!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursun Erkılıç Arşivi