Okan Bal

Okan Bal

Riyad'da yaşananların tek sorumlusu TFF yönetimidir

Riyad'da yaşananların tek sorumlusu TFF yönetimidir

Süper kupa finalinin yurtdışında oynanmasında bir problem yok. Daha önce de bir çok kez oynandı. Hatta Almanya'da dev "ATATÜRK" portresinin sahanın ortasından sarkıtıldığı 2006 yılındaki finali dün gibi hatırlıyorum.

*

Yurtdışında bu organizasyonların yapılması Türk futbolunun prestijini ve konumunu uluslararası araneda yukarı seviyeye taşıyacak anlamlı bir kazanım.

*

Bu bir UEFA veya FIFA organizasyonu değil. İki Türk takımının arasında oynanan bir Türkiye Futbol Federasyonu organizasyonu.

*

Ancak bir başka ülkenin sınırları içinde oynanacak bir futbol organizasyonunu, yalnızca kendi ülkenizin iki kulübü arasında oynanan bir futbol maçı olarak değerlendiremeyiz.

*

Ama hangi ülkede, hangi tarihte oynanacağı konusunda tercih sahibi sizsiniz. Diğer bir tabirle "ipler sizin elinizde." O zaman ortaya çıkacak her türlü iyi ve kötü sonucun sorumlusu da sizsiniz.

*

Ancak böyle bir organizasyonu uluslararası sahneye taşıyor iseniz, her ayrıntıyı yalnızca sportif yönüyle değil, diplomatik ve ilkesel yönüyle de düşünerek planlamasını yapacaksınız.

*

Türkiye’nin stratejik konumu, bölgedeki gücü ve Orta Doğu'daki politikaları sebebi ile çelme takmak isteyenlerin fırsat kolladığı bir ortamda, Milli değerlerimizi bir spor müsabakasında dahi, kirli oyunları için kullanabilecek düşüncelere imkan tanımayacaksınız.

*

Hadi böyle büyük bir tercih hatası yaptınız, final maçı için Riyad'da karar kıldınız, peki son derece hassas olduğumuz, toplumun sinir uçlarına dokunacak milli ve manevi ortak değerimiz, hepimizin kırmızı çizgisi kurucu liderimiz "GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK" maddesi neden anlaşmada yok?

*

"ATATÜRK tişörtü" ve "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" pankartı ile kulüplerin maça çıkacak olması, son dakika alınan bir karar değil.

*

Türk futbolunu Riyad'a sürükleyerek bu rezaleti yaşatan "TFF Yönetimi" bu işin tek sorumlusudur. Hatalardan asla ders çıkarmayan, yaptığı her icraatla Türk futboluna ve Türk sporuna zarar vermekten öteye geçemeyen bir anlayış Türk futbolunu yönetemez. Maalesef bunu Riyad'da bütün çıplaklığı ile gördük.

*

Bu rezaleti Türk toplumuna yaşatanların, bu ihmalin sorumlularının şu saatten sonra yapacağı en hayırlı iş istifa etmektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Okan Bal Arşivi