Ali İnandım

Ali İnandım

Salgında ikinci perde mi açılacak?

Salgında ikinci perde mi açılacak?

Vay Genel Seçim öncesi kadar bitmeyen sonrası, vay Yerel Seçim geliyor, büyük laflarla orada hesaplaşma vaatleri, vay vergiyi köklediler, vay sel oldu, vay artışı durmayan fiyatlar, vay okullar açıldı..

Canımızın derdiyle kavruluyor, iç siyasetle çevriliyoruz tavada. Siyaset ve bürokrasinin, hiç üstüne alınıp, bir şeylere derman olma niyeti de görünmüyor. Biri lafla eğliyor milleti, diğeri, her zamanki gibi seçim bekliyor; görünmez olur, iş yapmadan, bir sorun çözmeden kulağı üzerine yatarlar. Maaşı alırken gün, saat aksatmazlar.

EN TEHLİKELİSİ BELİRSİZLİK

Dünyanın, tabii ki bizim de ayarımız, Kovid-19 salgınıyla bozuldu hatırlarsanız. Günlük yaşam, ekonomiler, ruh halimiz, bu salgın sayesinde alt üst oldu. İnsanoğlu için en tehlikelisi olan belirsizlik, o günden sonra esir aldı dünyayı. Ve devam ediyor insan ruhu için en boğucu olan bu hal.

Bizim siyasetçi ve bürokratlar hariç; onların salgın ya da afet gibi şeylerden etkilenmeyen bir bünyeleri var, hiçbir şey ölmüş adam nabzı çizgisinden çıkaramıyor onları. Varlıklarını hissetsek, ‘kontrolden çıkmışlık’ hissimiz, bu kadar baskın olmazdı.

RUSYA VE ÇİN UYARDI

Yaklaşık 2 aydır Rus ve Çin basınında, aralıkları sıklaşan salgın hazırlığı haberleri çıkmaya başladı. Amerika Birleşik Devletleri’ydi (ABD) hazırlığı yapan. 16 Ağustos 2023 günü Rusya Silahlı Kuvvetleri Radyolojik, Kimyasal ve Biyolojik Koruma Birliği Şefi İgor Kirillov, daha somut bilgiler paylaştı; ‘Pandemi Hazırlık ve Müdahale Politikaları Ofisi’nin açıldığını, ABD Genelkurmay Başkanlığı Başhekimi Tuğgeneral Paul Friedrichs’in ofisin başına getirildiğini, ABD’nin, 2019’daki gibi yeni bir salgına hazırlandığını duyurdu.

Aynı sıralarda Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kovid vakalarında artış olduğu açıklamaları yapmaya başladı, olmayan virüsleri önceden haber verip, onlara yakalananlara aşı üreten firmanın sahibi Bill Gates göründü hemen, bizim borazan bilim adamları sahneye çıkıp korku salmaya başladı, aaa bir hafta önce Amerikan Başkanı Joe Biden’ın eşi de Kovid-19’a yakalanmaz mı size!

DAVADAN KAÇAN KURTARICILAR

‘Covid 19 Bir Virüsten Ötesi’ kitabının yazarı Hüseyin Vodinalı, 2 Eylül’de veryansıntv.com’daki köşesinde, ‘Yeni Pandemi ‘Terörü’ne Hazır Olun’ başlıklı yazısıyla bu gelişmeleri kısa bir özet olarak derledi. Bizim girmeyeceğimiz ayrıntılar, orada var.

Bu arada bizim yerlere göklere koyamadığımız, dünyanın ödüllere boğduğu iki Türk bilim adamının firması Biontech, Ocak 2023’te İngiltere’ye taşınma kararı aldı. Meğer aşı üreticilerine karşı 200’den fazla yüksek meblağlı tazminat davası açılmış Almanya’da.

İlk duruşması 3 Temmuz’da yapıldı Biontech’in, sanki davacıların gelişmiş laboratuvarları varmış gibi kanıtlamalarını istedi firma. Bu arada davacı, aşıdan sonra görme yetisini kaybetmiş bir otomotiv fabrikası müdürü, işinden de olmuş.

Benzer davalar AstraZeneca firmasına da açılmış. Davacılar içinde doktorlar var. Almanya'nın ilaç düzenleyici kurumu Paul Ehrlich Enstitüsü, ülkede yapılan 192 milyon aşıdan 54 bin 879'u ciddi reaksiyon olmak üzere 338 bin 857 şüpheli yan etki vakasının bildirildiğini belirtmişti.

AYNI KABA TİYATROYU SAHNELEYECEKLER

Aynı adamlar, hiçbir incelik barındırmayan kaba tiyatrolarını bir kez daha sahnelemeye hazırlanıyor. Bizimkiler de “Şu aday mı, bu aday mı” diye her gece 4 saat konuşuyor, salgının başından beri alınması gereken tıbbi, ekonomik ve sosyolojik önlemlerden uzak, kartopunun çığa dönüşmesini izliyor bir kez daha. Liyakatsizler ve beceriksizler devrinin, yeni bir zirvesini yaşıyor gibiyiz.

Yaşamımızdan, cebimizden ve ruh halimizden çok çalındı. Dahasını çalmaya hazırlanıyorlar. Yaşarken yaşatacaklar cehennemi. İnsanlık, zenginliğin delirttiği adamlarla karşı karşıya; özünü korumak, insanlığına sahip çıkmak için bu tarihi beka mücadelesine, derhal girmek zorunda. Maddeleşen insanın ruhu, beş para etmiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali İnandım Arşivi