Orhan Kemal Erkılıç

Orhan Kemal Erkılıç

Yeni medya oluşurken Basın İlan Kurumu ve sektör bileşenleri

Yeni medya oluşurken Basın İlan Kurumu ve sektör bileşenleri

Bazı kurumlar ve kişiler ilgili ya da sorumlu oldukları alanlarda devrim niteliğinde başarılara imza atar…

2 Ocak 1961 tarihinde, “Resmi ilan ve reklamların süreli yayınlara fikir ve içtihat farkı gözetilmeksizin dağıtımının sağlanması amacıyla…” kurulan Basın İlan Kurumu, Türk basın tarihinde ve yeni oluşan medya yapılanmasında ayrıcalıklı bir yer edinmiştir. Bu bakımdan geçmişte görev yapan tüm genel müdürler gibi bugün Basın İlan Kurumu Genel Müdürü olan Cavit Erkılınç ve Kurum çalışanlarına sektörümüz ve meslektaşlarımız adına teşekkür etmek istiyorum.

BİLİNMESİ GEREKEN GERÇEKLER

Şu gerçeği herkes biliyor: Eğer Basın İlan Kurumu olmasaydı dünden bugüne güçlü bir basın sektörü oluşamaz; bugünden yarına dijital zemin üzerinde yükselen yeni medya alanında çok gerilerde kalırdık…

Bilinmesi gereken bir gerçek de şu: Basın İlan Kurumu, sektörün yatırımcısından emekçisine kadar herkesi mesleki ve teknolojik donanım konusunda zorlamış ve çağdaş koşullara kavuşulmasına vesile olmuştur…

TARİHİ BİR SÜREÇ BAŞLAMIŞ OLDU

Böylesine önemli bir misyon ve vizyon ile Türk medyasını aydınlık bir geleceğe koşturan Basın İlan Kurumu, önceki yazılarımda da vurguladığım gibi resmi ilan ve reklamların gazete, dergi ve internet haber sitelerinde yayımını düzenleyen Yönetmeliğin; 1 Nisan 2023’te yürürlüğe girmesiyle birlikte güçlü bir takip ve denetim süreci başlattı. Böylece medyada dijital dönüşümün kapısı kapanmamak üzere açılmış oldu.

Yeni süreç adına bir başka önemli gelişme de Basın İlan Kurumu 32. Dönem 3. Genel Kurul Toplantısıydı. Toplantı, 6-8 Eylül 2023 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirildi. Yeni süreci sulandırmaya yönelik söylentilerin boşa çıkarıldığı toplantıda alınan kararların çok önemli yansımaları olacaktır…

ALİ ÇETİN BEY'İN ANLAMLI MESAJI

Yeni medyanın oluşum sürecinde, kriterlere uyma adına hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Büyük Anadolu Medya Grup, bünyesindeki anadolugazete.com.tr ile Ali Çetin Bey’in öncülüğünde ve yenilikçi kadrosuyla gücüne güç, başarısına başarı katarak yoluna devam ediyor.

Büyük Anadolu Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çetin Bey'in bizlerle paylaştığı ve kamuoyuna duyurmamızı istediği şu mesaj çok önemli:

“Bize gerçek gazetecilik yapma imkânı tanıyan başta Sayın Genel Müdürümüz Cavit Erkılınç olmak üzere Yönetim Kuruluna, Basın İlan Kurumu Camiasına ve Genel Kurul Üyelerine, Ankara medyasından ilgi ve desteğini esirgemeyen Basın İlan Kurumu Ankara Şube Müdürü Sayın Murat Yürekli ile ekibine ve elbette sürecin tüm bileşenlerine; bu imkânı sunan siyasi iradeye teşekkür ederiz. Türk basınında 1 Ekim itibarıyla yeni bir sayfa açılıyor. Milletimize hayırlı olsun.”

100. YIL VE SÜRECİN HAKKI VERİLMELİ

Cumhuriyetimizin kuruluşunun ve Ankara’mızın ‘başkent’ oluşunun 100. Yılı’nda Türkiye genelinde olduğu gibi Ankara medyasında da bir devrim yaşanıyor.

Bu önemli ve anlamlı dönemde bizlere düşen görev; Basın İlan Kurumu’nun sağladığı imkânları mesleğimiz, sektörümüz, ülkemiz lehine en üretken, en faydalı biçimde kullanmaktır…

Bu zor bir görev değil; aksine işimizi düzgün biçimde yapmamızın gereğidir. Yani; sektör yatırımcıları insan ve teknoloji kaynağını ıskalamazken; gazeteciler de görevini objektif biçimde yapacak, Türkiye ve Türk Milletinin menfaatlerini göz ardı etmeyecek.

Yeni medya dönemi hayırlı olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Orhan Kemal Erkılıç Arşivi