Dursun Erkılıç

Dursun Erkılıç

Seçim, sosyal medya çarmıhı ve Hak-İş…

Seçim, sosyal medya çarmıhı ve Hak-İş…

Seçimden korkulur mu derseniz, korkulmaz derim. Çünkü seçim demokrasilerde tüm dertlerin en etkili ilacıdır. Seçimden korkulmaz ama seçimi seçim olmaktan çıkarıp bir geçimsizlik hatta düşmanlık aracına dönüştürenlerden ve oluşturdukları ortamdan korkulur…

***

Emperyaller, yüzyıllardır musallat oldukları Türk ve İslam dünyasında demokrasi tarlasını kurutup insanların birbirini yemesi için her tür iğrenç oyunu sergiliyor. Sömürerek semirdikleri ülkelerin tüm yer altı ve yerüstü kaynaklarına çökerek kendi halklarının refahını sağlayan bu kan emicilerin son dönemde hedefe koyduğu ülkelerin başında Türkiye geliyor.

Onların çıkarına hizmet eden el üstünde tutulurken, ‘önce ülkem’ deme cesaretini gösterenlerin vay haline. Bunun sayısız örneği var ama konuyu dağıtmamak adına seçim bohçasından birkaç hususu çıkarmak istiyorum.

İster sağcı olun ister solcu, dinli / dinsiz olmanız da fark etmez; siyasi görüşleriniz ve tercihleriniz onların çıkarına uymuyorsa sizi bekleyen şey belli; sosyal medya çarmıhına gerilmek! Sadece iki ismi hatırlatıp, insanları birbirine düşürme tuzağına düşmeden kapatmak istiyorum mevzuyu.

Bu ülkenin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin başına gelenler ibretliktir. Kısa süre sonra her yönüyle konuşulacaktır…

Bir başka Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan ise destek tercihini açıklamasının ardından, saniyeler içinde sosyal medyada yaylım ateş altına alındı. Bunun siyasetle, demokrasi ile izahı mümkün değildir. Bir başkası da farklı bir tercihte bulunabilir ki bulunuyorlar…

28 Mayıs’ı sorunsuz atlatmak Türkiye gemisindeki herkesin çıkarınadır. Bundan rahatsız olanlara fırsat verilmemeli…

***

HAK-İŞ’İN YENİ YÖNETİM KURULU

Türkiye’nin en büyük işçi sendikaları çatı kuruluşu olan HAK-İŞ, 11-12 Mayıs’ta genel kurulunu yaptı. HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan başkanlığındaki yeni yönetim kurulu ilk toplantısında görev dağılımı yaptı. Yeni yönetim şu şekilde oluştu:

Mahmut ARSLAN: Genel Başkan, Yunus DEĞİRMENCİ: Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Devlet SERT: Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Halil ÇUKUTLİ: Eğitim, Araştırma, İletişim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Mehmet Ali KAYABAŞI: Mevzuat ve Uluslararası ilişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı.

MAHMUT ARSLAN’IN ÇAĞRISI

Emekçilerin hakkının aranması, hukukunun korunması adına en hassas isimlerden biri olan Genel Başkan Mahmut Arslan, toplantının ardından yaptığı açıklamada, “HAK-İŞ olarak, çalışma hayatının sorunlarını biliyor ve çözümü için her türlü platformda mücadelemize devam ediyoruz” dedi ve 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçim için şu çağrıda bulundu:

“Başta üyelerimiz olmak üzere tüm çalışanların, vatandaşlarımızın mutlaka sandığa giderek, demokrasimize ve geleceğe sahip çıkmak adına en temel vatandaşlık vazifesini yerine getirmesini, seçimlerin güven içerisinde, barış ve huzur ortamında gerçekleştirilmesini temenni ediyoruz.”

Vatanseverlik ve sorumlu yurttaşlık bu çağrıya uymayı gerektiriyor…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursun Erkılıç Arşivi