Bakan Süleyman Soylu: Ses kaseti var!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk canlı yayınında Mehmet Akif Ersoy’un sorularını yanıtladı. Soylu, yine 6’lı masayı hedef alarak, gündem olacak bir iddia ortaya attı.

Bakan Süleyman Soylu: Ses kaseti var!
Yayınlanma:

Soylu, Habertürk canlı yayınında seçim ile ilgili değerlendirmeler yaptığı sırada 6’lı masayı hedef aldı. Soylu, muhalefet tarafının yabancı ülkelerle iş birliği içinde olduğunu söyleyerek, seçimlere dışarıdan müdahale edildiğini öne sürdü.

Soylu, 6’lı masanın Avrupa Birliği Büyükelçisi’ni seçim politikalarıyla ilgili bilgilendirdiğini iddia ederek, "Bununla ilgili elimizde ses kaseti var" dedi.

Soylu, ses kaseti ile ilgili açıklamasında şöyle konuştu:

''Ses kaseti var. Şu anda birçok beyanat veren bir ilgilinin, genel başkanın yetkilisi olarak gidip ilgili ülkenin büyükelçisi ile görüşmesi, bundan 4 ay önce Türkiye'ye gelen bir içişleri bakanına özel görüşmede, bunun nasıl olduğunu, kendi ülkesinin büyükelçisinin hangi haltları karıştırdığını söyledim."

Soylu, ‘’ABD darbeyle başaramadığını seçimle yapmak istiyor’’ diyerek şöyle konuştu:

"Amerika'nın bu ülkede oluşturduğu sütunlar var. Siz onu siyaseten etkisiz hale getiriyorsunuz ama adam yok olmuyor. Siz zaafiyete düştüğünüzde düğmeye basıyor. Şimdi o 21 yılın intikamını bu seçimde almak istiyorlar. 15 Temmuz'da darbeyle yapamadığını seçimle. O darbeyi kurgulayan Amerika'nın kendisi. Oy verecek insanın ne hatası var. Bizim dışımızda oluşmuş, Türkiye'nin iktidarını ele geçirmeye çalışan kurgu var. FETÖ'nün patronu kim? ABD ise FETÖ bugün kime oy veriyor? PKK'nın patronu kim? PKK'nın patronu da Amerika.’’

ABD’nin oyun kurduğunu söyleyen Soylu, ‘’Amerika ben oyun kurdum diyor, kendisi deklare ediyor zaten. Bu oyuna gelmesin Türkiye diye bunları söylüyoruz. Türkiye Sivas'ta verdiği kararı devam ettirsin diyoruz. CHP 28 Şubat darbesini alkışladı. 1960 darbesinde Saraçhane'de davul çaldırdı CHP'liler. 80 darbesinde herkes sustu. 82 Anayasası'nda benim ailem 'hayır' oyu verdi. Kenan Evren 'biz darbe olgunlaşsın diye bekledik' dediler. İnsanların ölmesini ve Türkiye'nin karışmasını bekledik."

Soylu, Macaristan örneğini vererek, ‘’Darbe yapamamış, bunu seçimle değiştirmeye çalışıyor. Bunu burada mı yapmış? Bunu Macaristan'da da yapmış. Urban, Soros'u Macaristan'dan kovdu. Urban'ın karşısına 3 aday çıkardılar. Çıkan adayla Urban karşı karşıya geldi. Macaristan İçişleri Bakanı yakın dostum. Benden 15 yaş büyük, iyi bir insan. Bana bizatihi Amerikan hazinesinden sivil toplum örgütlerine para gönderildi, dedi. Bana dikkat edin dedi. Amerika'nın Türkiye'deki seçim için fikir yürütmesi nasıl tarif edilir’’ değerlendirmesini yaptı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.