CHP'li Murat Emir ilaç sıkıntısını Meclis gündemine taşıdı

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, eczacıların ilaç bulamadığını ve 10 aydır ilaç fiyatlarında güncelleme yapılmadığını söyledi. Emir, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

CHP'li Murat Emir ilaç sıkıntısını Meclis gündemine taşıdı
Yayınlanma:

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, başta lenfoma ve kanser tedavisi olmak üzere ilaç tedariğinde yaşanan sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

İlaç tedariğinde yaşanan sıkıntıların kara delik haline geldiğini söyleyen Emir, "Lenfoma ve kanser tedavisinde kullanılan temel ilaçlar temin edilemiyor. Hasta hayatı hiçe sayılıyor. Eczacılar ilaç bulamıyor. 10 aydır ilaç fiyatlarında güncelleme yapılmadı. Bakanlık tarafından ilaç fiyatlandırmasında belirlenen sabit kur ve gerçek kur arasındaki fark açıldıkça, piyasada bulunmayan ilaç sayısı da giderek artıyor" ifadelerini kullandı.

Murat Emir, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Emir'in Memişoğlu'na yönelttiği 4 soru şu şekilde:

  1. Lenfoma ve çeşitli kanser türlerinin tedavisinde kullanılan temel ilaçlar olan Dakarbazin, Atra (Vesanoid) ve Melfalan’ın tedarik edilememesi konusunda Sağlık Bakanlığı bir çalışma yapmakta mıdır?
  2. Söz konusu ilaçların tedariğinde yaşanan sorunlara ilişkin Sağlık Bakanlığı’na kaç talep gelmiştir? Gelen taleplerin ne kadarı karşılanmıştır?
  3. Söz konusu ilaçların hastane eczanelerinden ve serbest eczanelerden hastalara ulaştırılması konusunda bakanlık hangi adımları atmıştır?
  4. Söz konusu tedarik ve ilacı ulaştırma sorununa ilişkin Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu nasıl bir çalışma yürütmektedir?

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.