Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve Büyük Birlik Partisi Lideri Mustafa Destici arasında milliyetçilik tartışması büyüyor!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ı, milliyetçi camiada hiç bulunmadığı iddialarıyla eleştiren Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Özdağ'ın verdiği cevaba sert bir tepki gösterdi ve iddiasını yineledi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve Büyük Birlik Partisi Lideri Mustafa Destici arasında milliyetçilik tartışması büyüyor!
Yayınlanma:

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın açıklamalarına tepki gösteren Destici, Özdağ’ın geçmişte Ülkü Ocakları ile ilişkisi olmadığını savundu. Destici, Özdağ’ın 1980'lerde yurtdışında üniversite eğitimi aldığına, bu dönemde milliyetçi camiada yer almadığına ve dolayısıyla kendisinin, 1980’lerin sonrasında yazdığı metinleri okumamış olabileceğine dikkat çekti.

Ümit Özdağ, Destici'nin iddiasına "Ümit Özdağ hiç bir zaman milliyetçi camia içinde olmadı demek utanmazlıktır. Mustafa Destici bir utanmazdır." ifadeleriyle tepki gösterdi ve Destici'nin geçmişte kendisine yönelik hakaretler ve eleştirilerde bulunduğunu belirtti. Özdağ, Destici'nin İstiklal Harbi'ne karşı çıkan ve İngilizlerin yanında yer alan İskilipli Atıf Hoca'nın mezarını ziyaret etmesinin, milliyetçi camiadaki duruşuyla çeliştiğini ifade etti.

Özdağ'ın cevabına sosyal medyadan karşılık veren Destici, iftira ve hakaretlere sessiz kalmayacaklarını belirtti. Ayrıca, İskilipli Atıf Hoca'nın idamı gibi tarihsel olayların resmi kayıtlarda belirtildiği gibi olduğunu ve açıklananların dışında bir bilgi varsa ona göre hareket edeceklerini söyledi.

Destici, Cumhuriyet’in ve milli mücadelenin savunucusu olduklarını ifade ederek, Türk İslam Ülküsü’nün neferleri olduklarını ve ülkenin, milletin ve şehitlerin kutsal değerlerini koruma sorumluluğu taşıdıklarını dile getirdi. Ayrıca, camia içindeki tartışmalara rağmen, davalarından ve inançlarından vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.