Erol Tosun

Erol Tosun

Siyasetçilere mal varlığı beyanı zorunlu olmalı

Siyasetçilere mal varlığı beyanı zorunlu olmalı

Cumhurbaşkanı adayları ve belediye başkanından, belediye meclis üyelerine, İl genel meclis üyelerinden, Milletvekillerine, il, ilçe başkanlarından belde temsilcilerine bütün siyasetçilerin aileleri ve ailelerin adının olduğu vakıf ve dernekler malvarlığını açıklamalı.

Cumhuriyetimizin 100. yılında. Yeni bembeyaz bir sayfa açalım cumhurbaşkanı adayları başta olmak üzere bütün siyasetçiler kesinlikle noter huzurunda yemin ederek malvarlıklarını açıklamalıdırlar. Kalem kalem, rakam rakam halkın önünde beyan etmeliler.

Sadece YSK veya Meclise Kapalı zarfla vermekle yetinilmemeli, basın önünde şeffaf olarak TV, basının yayınlaması sağlanmalıdır ki o zaman herkes evet inandım başka bir şeyi yokmuş demeli, siyasetçinin malvarlıkları hakkında herkes emin olmalı, güvenmeli, 3. derece akrabaları dahil herkesin mal beyanı olmalıdır.

Kurdukları veya kurdurdukları vakıf ve derneklerin mal varlıkları da mutlaka beyan edilmelidir. Bu mal beyanı konusu yasal zorunluluk haline geldiğinde siyasete girmek isteyenler mutlaka ders çıkarıp siyasetin zenginleşme aracı olmadığını da öğrenmiş olurlar vatandaş mal beyanı ile her şeyi öğrenir diye siyasi nüfus kullanarak zenginleşmeyi de bırakırlar, vatandaştan çekinirler ülkemizde her türlü ihale yolsuzlukları kesinlikle azalır. Mal beyanı baskısı önemli bir dönemeç olur.

Siyasete girerken de, siyaseti bırakırken de mutlaka mal beyanı zorunlu olmalıdır, olmak zorundadır. Haydi bu dönem cumhuriyetimizin 100. yılında 28 dönem milletvekili adayları ve cumhurbaşkanı adaylarını mal beyanı vermeye davet ediyoruz ki küçük bir azınlığın mutluluğu büyük bir çoğunluğun fakirliğine yol açmamalı, yolsuzluklar azalmalı, siyasetçilerin nereden kazandıkları açık ve şeffaf olmalı, siyasetçi rant ekonomisinden nemalanmamalı, siyasetçi her şekilde halkına hesap vermeli verebilmelidir.

Gizemli, açıklanamayan, ispat edilemeyen şüphe arz eden gelire sahip olmamalıdırlar. Kendimde bu dönem milletvekili aday adayı olduğum için Allah nasip eder aday olur ve kazanırsam noter ve basın huzurunda şeffaf olarak mal varlığımı açıklayacağım. Gelecek nesillerimize örnek olmasına öncülük yapacağım.

Haydi siyasetçiler açıklayın malvarlıklarınızı hakkınızda yapılan dedikodulara engel olun, geldiğinizde neyiniz var giderken neleriniz oldu görelim. Hedefimiz ŞEFFAF, AÇIK, İSPATLI mal beyanı haydi siyasetçiler, haydi adaylar hep birlikte illa yasa çıkmasını beklemeden mal varlığımızı açıklayalım…!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol Tosun Arşivi