Aleyna Doğan

Aleyna Doğan

Haftanın Kültür-Sanat Ajandası (7-14 Nisan 2023)

Haftanın Kültür-Sanat Ajandası (7-14 Nisan 2023)

Her hafta cuma günleri hazırlayacağım “Haftanın Kültür-Sanat Ajandası” ile hafta sonu rehberinizi bu köşede bulabileceksiniz. Beyaz perdede vizyona giren filmler, dijital platformlarda kullanıcılarına sunulan yapımlar, diziler; zamanla genişleyecek listemizde yeni çıkan kitaplar, dinleyebileceğiniz albüm önerileri ile geniş bir kültür-sanat ajandasını bu köşede bulabileceksiniz.

Sinema keyfinden vazgeçemeyenler için beyaz perdede bu hafta gerilim dolu hikâyeler var. Sinema salonlarında aksiyon yapımlarının yanı sıra bilim-kurgu severler için de seçenekler bulunuyor… O halde işte sizler için hazırladığım ‘Kültür-Sanat Ajandası’…

-SİNEMA-

*Zindanlar ve Ejderhalar: Hırsızlar Arasındaki Onur

Rol play oyunu Dungeons and Dragons’un beyazperde uyarlaması olan yapım, elflerin, hobbitlerin, cücelerin ve insanların yer aldığı bir dünyada geçiyor. Büyüleyici bir grup maceracı ve bir hırsız, sorunlu işverenleri için basit olacaklarını düşündükleri bir hırsızlık için harekete geçer. Soygunun gerçekleştiği sahnede heyecan ve gerilim dolu anlar yaşanırken, karakterlerin birbirleriyle olan diyalogları ve planları da önemli bir rol oynar. Ancak beklenmedik olaylar gerçekleştikçe, hayatta kalma mücadelesinin de ortaya çıkmasıyla birlikte birbirlerine olan güvenleri test edilecek.

zindanlar-ve-ejderhalar-hirsizlar-arasindaki-onur-hakkinda-her-sey-9711-m-copy.jpg

*Gizemli Ada Mençuna

Doruk Atasoy, dijital oyun tasarımcısı olan genç bir adamdır. Son dönemde oyunların bağımlılık yaptığı üzerine artan eleştiriler üzerine Atasoy, oyun oynamanın da hayatı öğrenmek için bir araç olabileceğini savunuyor. Yeni bir oyun tasarlayacak olan genç, bu oyun, gerçek dünyada deneyimlenecek ve telefon yerine insanlar arasında oynanacak. Bu oyunun diğerlerinden farkı, başarısız oldukları zaman oyuna yeniden başlama imkanlarının olmayacak olması. Yani çocuklar, hayatta başarısız olduklarında da karşılaşacakları durumları deneyimleyerek öğrenecekler.

gizemli-ada.jpg

*Hayalet Suikastçı

Valmora liderliğindeki özel bir askeri operasyon, son teknoloji mikroçip teknolojisi ile bir ajanın başka bir kişinin vücudunda gizli görevler gerçekleştirmesini sağlıyor. Ancak işler beklenmedik bir şekilde tersine dönüyor ve bir ajan öldürülüyor. Valmora ve ekibi, sorumluyu bulmak için çalışırken, eski seçkin bir asker programa gizlice sızarak onlara yardım etmeye karar veriyor.

hayalet.jpg

*Mitat

Mitat, gece yarısı çalan zilden sonra hayatı değişen bir adamın hikayesini konu ediyor. Mitat Karaman, evden işe gidip gelen, son derece sıradan bir yaşam süren bir adamdır. Onun hayatı, bir gece yarısı zilinin çalınmasıyla diyafon düğmesine basıp, apartman kapısını açmasıyla bambaşka bir hal alır. Mitat Karaman, evden işe gidip gelen, son derece sıradan bir yaşam süren bir adamdır. Onun hayatı, bir gece yarısı zilinin çalınmasıyla diyafon düğmesine basıp, apartman kapısını açmasıyla bambaşka bir hal alır.

mitat.jpg

*Simülasyon

Faye, kocası Evan'ı kaybettikten sonra teselliyi kocasının görüntüsünden yaratılan bir android simülasyonunda arar. Faye, kocasıyla neredeyse aynı olmasına rağmen, androidi kocasını sevdiği gibi sevemez. Fakat android onun kalbini kazanacaktır.

simulsyn.jpg

*Gasp

Yönetmen koltuğunda Mohsen Rabiei'nin oturduğu korku türündeki “Gasp” filminin oyuncu kadrosunda Nergis Odzak, Sercan Boztepe, Beyzanur Önispir, Mert Erkaya, Tuğçe Demir gibi isimler yer alıyor. Gerilim dolu hikâyesiyle ekrana kilitleneceksiniz.

gasp.jpg

*Produkty 24

Moskova banliyösündeki bir süpermarket, tehdit edilen, orada gece gündüz çalışan ve hapse atılan taciz edilen Özbek “çalışanlar” için karanlıktır. Mukhabbat’ın kaçmasının ardından modern köleliğin döngüsü ortaya çıkaracaktır.

-Netflix-

*Beef (Dizi)

Netflix’te ayın en ilgi çekici yapımı, A24 prodüksiyonu yeni bir dizi. Daha önce Tuca & Bertie’nin seslendirme kadrosunda rol arkadaşı olan Ali Wong ve Steven Yeun’un başrollerinde yer aldığı Beef, başarısız bir müteahhit ve hayata karşı hüsran dolu bakan bir girişimcinin trafikte kavga ederek başlayan inanılmaz bir düşmanlık hikâyesini yer alacak. (Yayınlanma tarihi: 6 Nisan 2023)

beef.jpg

*Florida Man (Dizi)

Netflix’te ayın yeni dizilerinden bir diğeri, Edgar Ramírez’in başrolünde yer aldığı Florida Man. Dizide, düşüş yaşamış, borç batağındaki bir polisin karanlık bir iş için memleketi Florida’ya dönmek zorunda kalınca ölümcül bir hazine avına çıkışını konu alıyor (Yayınlanma tarihi: 13 Nisan 2023)

florida-mennnn.jpg

*Aaahh Belinda (Film)

Netflix’te ayın bir diğer iddialı orijinal yerli yapımı ise Atıf Yılmaz’ın Müjde Ar’lı klasiği Aaahh Belinda’nın yeniden çekilecek olan filminde Neslihan Atagül başrolde yer alacak. Bir şampuan reklamı çekiminde kendini gizemli bir şekilde bambaşka bir hayatın içinde bulan ünlü oyuncunun, kendi kimliğini geri kazanmak için hayatının rolünü oynamasını konu edinecek. (Yayınlanma tarihi: 7 Nisan 2023)

ah-belinda.jpg

*Hunger (Film)

Hayatı rahatsız edici görüntüler ve ürkütücü saldırılarla altüst olan, doğumda kaybettiği bebeğinin yasını tutan bir gazetecinin yaşadığı olaylar sürgüsü sizi gerecek. (Yayınlanma tarihi: 8 Nisan 2023)

hungerr.jpg

-ANKARA’NIN KÜLTÜR-SANAT PROGRAMI…-

*TİYATRO

ankarada-tiyatro.jpg

-Amadeus

Tarih: 5-7 Nisan

Yer: Congresium Ankara

-Küvetteki Gelinler

Tarih: 6-7 Nisan

Yer: Tatbikat Sahnesi

-Güldür Güldür

Tarih: 8 – 9 Nisan

Yer: Congresium Ankara

-Umut’un Hali

Tarih: 10 Nisan

Yer: Akün Sahnesi

-Jekyll & Hyde

Tarih: 12 Nisan

Yer: Congresium Ankara

-Mahşer-i Cümbüş

Tarih: 13 Nisan

Yer: Panora Sanat Merkezi

-Dansöz

Tarih: 14 ve 16 Nisan

Yer: Fade Stage & Coffee

-Şatonun Altında

Tarih: 15 Nisan

Yer: Tatbikat Sahnesi

-Medea’ya Göre Ahlak

Tarih: 15 Nisan

Yer: Çankaya Sahne

-Bir Delinin Hatıra Defteri | Erdal Beşikçioğlu

Tarih: 17 Nisan

Yer: Congresium Ankara

*KONSER

untitled-1.jpg

Fazıl Say

Tarih: 8 Nisan

Yer: Nazım Hikmet Kültür Merkezi

-37. Uluslararası Ankara Müzik Festivali

Tarih: 4-28 Nisan

Yer: Çeşitli Mekanlar

-Jazz Expose | Piers Faccini

Tarih: 7 Nisan

Yer: CerModern

-Jakuzi

Tarih: 8 Nisan

Yer: Jolly Joker Ankara

-Müze’de Müzik | Salı Konserleri: ArpAnatolia

Tarih: 11 Nisan

Yer: Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi

-Dolu Kadehi Ters Tut

Tarih: 13 Nisan

Yer: Congresium Ankara

-Görsev Trio

Tarih: 13 Nisan

Yer: MEB Şura Salonu

-Pinhani

Tarih: 14 Nisan

Yer: Milyon Performance Hall

-Cem Adrian

Tarih: 14 Nisan

Yer: Congresium Ankara

*SERGİ

ankara-sergi.jpg

-39. DYO Resim Ödülleri

Tarih: 21 Şubat – 15 Nisan

Yer: CerModern (Ücretsiz)

-Alev Ermiş Mavitan | Sal Bizi! – Release Us!

Tarih: 24 Mart-29 Nisan

Yer: Galeri Siyah Beyaz (Ücretsiz)

-Arda Asena | Karmaşanın İçinde Olasılıklar Oluşturabilmek

Tarih: 1 Nisan-14 Mayıs

Yer: KA Atölye (Ücretsiz)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Aleyna Doğan Arşivi