Enver Baltaş

Enver Baltaş

Siyasi senaryolar gündemi meşgul ederken hayatınızdan çalıyorlar haberiniz var mı?

Siyasi senaryolar gündemi meşgul ederken hayatınızdan çalıyorlar haberiniz var mı?

Giderek artan dünya nüfusu ve gıda ürünleri talebi hızla artarken üretim kaynaklarının sınırlı olması kaynak kullanım etkinliği ve verimlilik gibi kavramları ön plana çıkarmaktadır. Diğer fazla üretmek değil, kaynakların etkin ve rasyonel bir şekilde kullanılması önem kazanmaya başlamıştır.

Görev ve Sorumluluk alanı başta olmak üzere ulusal ve uluslararası düzeyde;

Tarımsal Üretim Yönetimi Araştırmaları

Tarım Piyasaları ve Tüketim Araştırmaları

Kırsal Kalkınma Araştırmaları

Tarım politikalarının etkilerinin değerlendirilmesi,

Tarımsal üretim maliyeti araştırmaları

Üretim planlarına yönelik araştırmalar,

Tarım ve Tarıma Dayalı Sanayide Pazar ve pazarlama araştırmaları,

Tarım ve tarıma dayalı sanayi yatırım projelerinin fizibilite raporunun hazırlanması ve değerlendirilmesi

Tarım Ekonomisi, ekonomi biliminin temel ilkelerini kullanarak tarımsal problemlere çözüm arayan bir bilim dalıdır. Bu çerçevede değerlendirildiğinde tarım ekonomistleri hem tarımın tarla bitkileri, bahçe bitkileri, hayvancılık ve tarım ürünlerini değerlendirme gibi teknik konularını, hem de ekonominin planlama, yönetim, finansman, muhasebe, işletmecilik, pazarlama, tarım politikası, tarım hukuku, köy sosyolojisi, tarımsal yayım gibi konularını bilmek durumundadır. Ayrıca tarım sektörünü geliştirmek, çiftçilerin yaşam düzeyini iyileştirmek ve tüketicileri aşırı fiyat artışından korumak, tarımsal ürünler dış satımını artırmak amacıyla devletin uyguladığı plan ve programlar ile ilgilenmek dururken biz siyaset arenasında oley oley naraları atar hale geldik.

Senin partin benim partim önümüze dayatılan sıralamada parayla yer bulmuş adaylar vaatlerine baktığımızda aday gösterileceği bölgeyi dahi tanımayan zatı muhteremler. Neyse siyasete fazla dalmak istemiyorum. Eyyyy Türk milleti en yakın marketin rafları arasında gezin 1 sene önceyle bu günü kıyaslayın ve yoruma içinizden geleni yazın. Uyarmıyorum uyanmak zorundasınız diyorum.

Sadece doğru tarım uygulamalarıyla ülkeyi kısa sürede ayağa kaldırabiliriz. Türkiye geneli 108 farklı arazide ve farklı ürün çeşitlerinde yaptığım ARGE çalışmam YouTube Ehline Soralım kanalımda mevcut. Zahmet olmazsa inceleyin ve yorumlayın. Adım adım gelen kıtlık senaryolarını tersyüz etmenin formülü bu aksi halde yarın çok geç olacak saygılar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Enver Baltaş Arşivi