Borussia Dortmund'un İsrail paylaşımına büyük tepki: Milyonlarca etkileşim aldı!

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 1 yıl geride kalırken, İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar devam ediyor. Dünyanın her yerinde sesler ve tepkiler yükselirken Almanya Bundesliga takımlarından Borussia Dortmund da bir paylaşım yaptı ancak yapılan paylaşım büyük tepki topladı.

Borussia Dortmund'un İsrail paylaşımına büyük tepki: Milyonlarca etkileşim aldı!
Yayınlanma:

Alman futbolunun köklü kulüplerinden Borussia Dortmund'un İsrail ve Filistin çatışmalarının 1. yılında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım büyük tepki topladı.

Borussia Dortmund, çatışmaların 1. yılında Hamas'ı terörist olarak niteleyip şu ifadeleri paylaştı:

''Bir yıl önce #Hamas , #Israel'e ölüm ve acı getirdi ve bugüne kadar devam eden bir savaşın fitilini ateşledi. Öldürülen BVB hayranı Netta Epstein için yas tutuyoruz ve düşüncelerimiz ailesiyle birlikte. Kurbanların yasını tutuyoruz ve rehineleri düşünüyoruz. Teröre karşı Ortadoğu'da barışsever tüm halkların yanındayız. #BringThemHomeNow''

Dortmund kulübü bu paylaşımın ardından binlerce yorum ve tepkiye maruz kaldı. Bu tepkilerin sonrasında paylaşımı yorumlara kapatan Borussia Dortmund, sosyal medyada eleştirilerin odağı olmaya devam etti. Dortmund'un bu paylaşımı toplamda 5 milyon gösterim alarak büyük bir kitlenin tepkisini çekti.

''KEŞKE BUNU DA PAYLAŞSALARDI''

Birçok kullanıcı Dortmund'un Hamas saldırılarında hayatını kaybeden, İsrail vatandaşı ve Dortmund taraftarı Netta Epstein'i anması sonrası, ''Keşke bunu da paylaşsalardı!'' diyerek Gazze'de İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Borussia Dortmund formalı bir çocuğun fotoğrafını yayınladı.

reus.jpg

''Ortadoğu'da barış isteyen tüm halkların yayındayız'' ifadeleriyle paylaşım yapan Dortmund, bu paylaşımda sadece İsrail vatandaşı bir çocuğu anarak kitlelerin tepkisine maruz kaldı.

İsrail'in Gazze'ye attığı bombalar yüzünden hayatını kaybeden bir başka Dortmund taraftarı Filistinli çocuğun ise kulüp tarafından anılmaması ''Ama gururla desteklediğiniz bombalar ve füzeler sonucu hayatını kaybeden bir Filistinli taraftar için de üzülmeyeceksiniz.'' ifadeleriyle sosyal medyada yankı buldu.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.