Formula 1 İtalya Grand Prix'sinde İtalyan takımı Ferrari Charles Leclerc ile kazandı: Şampiyona lideri Verstappen 6. oldu

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 16. yarışı olan İtalya Grand Prix'sinde zafer, Ferrari'nin Monakolu pilotu Charles Leclerc'in oldu.

Formula 1 İtalya Grand Prix'sinde İtalyan takımı Ferrari Charles Leclerc ile kazandı: Şampiyona lideri Verstappen 6. oldu
Yayınlanma:

Charles Leclerc, İtalya Grand Prix'sini Kazandı

Monza'daki 5,7 kilometrelik ikonik pistte 53 tur üzerinden gerçekleştirilen yarışta Leclerc, 1 saat 14 dakika 40 saniyelik derecesiyle damalı bayrağı ilk sırada gördü. Bu galibiyet, Leclerc'in bu sezonki ikinci zaferi olarak kayıtlara geçti. Leclerc ilk galibiyeti kendi evi olan Monaco'da kazanmıştı ikinci galibiyeti de Ferrari'nin evi olan İtalya'da kazanmayı başardı.

Monza'daki zaferin ardından McLaren pilotları da podyumda yer aldı. Avustralyalı Oscar Piastri, Leclerc'in 2.66 saniye arkasında ikinci olurken, McLaren'in diğer pilotu Lando Norris ise ilk sıradan başladığı yarışı 6.15 saniye farkla üçüncü oldu.

Ferrari'nin diğer pilotu Carlos Sainz dördüncü, Mercedes'in efsane pilotu Lewis Hamilton beşinci oldu. Şampiyona lideri ve son üç sezonun şampiyonu Verstappen'in altıncı, yarışın ilk turunda hata yapan ve geriye düşen George Russell ise 7. sırada yarışı tamamladı. Perez, Albon ve Magnussen puan alan diğer pilotlar oldu.

Sezonun bir sonraki durağı ise Azerbaycan olacak. 13-15 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan Azerbaycan Grand Prix'sinde, pilotlar ve takımlar klasmanındaki mücadele hız kesmeden devam edecek.

Pilotlar Klasmanı İlk 5 Sıra:
1. Max Verstappen (Hollanda) - 303 puan
2. Lando Norris (Büyük Britanya) - 241 puan
3. Charles Leclerc (Monako) - 217 puan
4. Oscar Piastri (Avustralya) - 197 puan
5. Carlos Sainz (İspanya) - 184 puan

Takımlar Klasmanı İlk 5 Sıra:
1. Red Bull - 446 puan
2. McLaren - 438 puan
3. Ferrari - 407 puan
4. Mercedes - 292 puan
5. Aston Martin - 74 puan

Sezon ilerledikçe, Red Bull ve McLaren arasındaki takım şampiyonluğu mücadelesi de giderek daha çekişmeli bir hal alıyor. Azerbaycan Grand Prix'si, bu rekabette kritik bir yarış olarak öne çıkacak. Son yarışlarda Red Bull'a karşı büyük bir hız farkı olan Mclaren'de Norris'in şampiyona lideri M. Verstappen ile arasındaki fark da 70'den 62'ye düşmüş oldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.