TFF, Gökhan Gönül'ü Ümit Millî Takım teknik direktörlüğüne getirdi

Eski milli futbolcu Gökhan Gönül, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından Ümit Millî Takım'ın yeni teknik direktörü olarak atandı. TFF Yönetim Kurulu’nun yaptığı toplantıda alınan kararla, Gönül’ün futbolculuk kariyerinde kazandığı tecrübe ve vizyonun bu göreve uygun olduğu vurgulandı.

TFF, Gökhan Gönül'ü Ümit Millî Takım teknik direktörlüğüne getirdi
Yayınlanma:

TFF Başkan Vekili Ceyhun Kazancı, Gökhan Gönül'ün bu göreve getirilmesi hakkında yaptığı açıklamada, tecrübeli ismin uzun yıllar Türk futboluna hizmet ettiğini ve Ümit Millî Takım için doğru tercih olduğunu ifade etti. Kazancı, “Gökhan Gönül, uluslararası tecrübesi, vizyoner bakışı ve futbola dair fikirleriyle bu görevi hak etti. Kendisine güvenimiz tamdır” diyerek, yeni teknik direktöre başarılar diledi.

GÖKHAN GÖNÜL: "ÜMİT MİLLÎ TAKIM BÜYÜK BİR SORUMLULUK"

Görevine ilişkin açıklamalarda bulunan Gökhan Gönül, Ümit Millî Takım’ın A Millî Takım'a geçişteki önemine dikkat çekerek, bu sorumluluğun bilinciyle hareket edeceğini söyledi. Gönül, "Futbolculuk kariyerimde kazandığım uluslararası tecrübeleri oyuncularımıza en iyi şekilde aktarmayı hedefliyorum. Bir süredir oyuncularla çalışıyor olmak, işimizi kolaylaştıracak” ifadelerini kullandı.

GÖKHAN GÖNÜL'ÜN BAŞARI DOLU KARİYERİ

Gökhan Gönül, A Millî Takım formasıyla 66 kez sahaya çıkmış ve 2016 Avrupa Şampiyonası finallerinde de yer almıştı. Bursa Yolspor’da başlayan futbolculuk kariyerinde, Gençlerbirliği, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Çaykur Rizespor gibi köklü kulüplerde forma giymiştir. Süper Lig’de en çok maç oynayan futbolculardan biri olarak öne çıkan Gönül, Avrupa kupalarında 76 maça çıkmış, Fenerbahçe ile 2 Süper Lig, 2 Türkiye Kupası ve 3 Süper Kupa şampiyonluğu yaşamıştır.

39 yaşındaki teknik adam, aktif futbolculuk kariyerini noktaladıktan sonra, bu yılın Mart ayından itibaren Ümit Millî Takım’da yardımcı antrenörlük görevini yürütüyordu. Gökhan Gönül, yeni görevinde oyuncuların gelişimine katkı sağlamak için yoğun bir çalışma içerisinde olacağını belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.