Erol Tosun

Erol Tosun

Uzaya çıktık elinki ile, Fakirlik düz yolda Şaşırtsa ne olur?

Uzaya çıktık elinki ile, Fakirlik düz yolda Şaşırtsa ne olur?

Sevgili anadolugazete.com.tr okuyucularımız; Yaklaşık 1 milyar 650 milyon (eski parayla 1 katrilyon 650 trilyon) senin, benim, ülkemizde yaşayan 7’den 77‘ye herkesin kesesinden ücretini milyon dolarlarla ödeyerek kendi teknolojimizle değil, kendi buluşumuzla, kendi imalatımızla değil Amerikalı Elon Mask’ın Spacex Şirketinin falcon 9 roketiyle uzaya gittik, bizim gidişimiz dünyada 610’uncu sırada yani bizden önce değişik milletlerden ve ülkelerden 609 kişi gitmiş zaten yandaş, alkışdaş, şişirme basın yayın organları “Uzayı Fethettik“ diye pazarlıyorlar.

Utanma ve ar damarlarını kapatarak, şehir meydanlarına ışıltılı reklamlar yerleştirip algı operasyonu yapıyorlar. Ankara Kızılay’da kurulan adı uzay çadırı olan yerin önünde bulunan vatandaşların durumunu yakından görmek için uğradığımda; iki vatandaş kendi aralarında sohbet ediyor, biri diğer arkadaşına diyor ki "bi'de çay simit ikramı olsaydı ne iyi olurdu gardaş!"

Buradan şu anlaşılıyor ki vatandaş oraya bedava bir şey verilir de karnımızı doyurmaya gelmiş oluruz diye düşünürken; uzay, muzay hikâye, işin özeti en acı olanı ve gerçeğin ta gerçeği bu konuşmada yatıyor! Çünkü vatandaş iş arıyor bulamıyor. Vatandaş borçlu, borcunu ödeyemiyor, icralarla boğuşuyor.

Azıcık geliri olan vatandaşın geliri ayın ortasını zaten bulmuyor. Vatandaş sağlıklı beslenemiyor. Vatandaş, hasta ve halsiz tedavi bulamıyor, ilaç bulamıyor. Vatandaş eski elbise, eski ayakkabı ile geziyor, yenisini alamıyor. Vatandaş kirasını ödeyemiyor. Vatandaş arabasına yakıt alamıyor. Vatandaş yol parası bulamıyor. 2024 yılını bırakın, 2025’i, 2069’da bile bu ülke insanının rahat yüzü görmesi mümkün değil! Velhasıl vatandaşın tek kişi rejiminde katiyen yüzü gülmeyecek, bildiğimiz bir başka gerçek de bu, gerisi lafı güzaf.

Bir millet adalete önem vermez, "her şey kaderden" derse, idarecisi de bunu bilirse vay o milletin haline! Daha çok “Kendim Ettim, Kendim Buldum“ Neşet Ertaş türküsü söyleyerek aç karnına uzay rüyasına yatarız.

"Yaşa, var ol, uzaya çıktık, karnımız aç da olsa havamız olsun yeter! Nazar etmeyin ne olur! Kıskanmayın! Sizin de uzayınız olur." kamyon yazısı gibi…..

Fakirlik, yoksulluk, yolsuzluk hakiki kaderimiz! Haydi uçuyoruz. Uzaya bir, iki, uzaya bir, iki... Yalancı balon, bomboş sloganımız…

Kimse tutamaz bizi artık, uzaydayız uzayda … Açlıktan nefesimizin kokması da neymiş!!!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Erol Tosun Arşivi