Dursun Erkılıç

Dursun Erkılıç

Vaziyet vahim! Vekil yasamaya, millet yaşamaya çalışıyor!

Vaziyet vahim! Vekil yasamaya, millet yaşamaya çalışıyor!

TBMM, Başkan Numan Kurtulmuş’un yaptığı açılış konuşması ile 28. Dönem 2. Yasama Yılı çalışmalarına başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da açılışta yaptığı konuşmada önemli konulara ilişkin mesajlar verdi.

“Yeni, sivil, çoğulcu, kapsayıcı ve insan odaklı milli anayasa” vurgusu hem TBMM Başkanı Kurtulmuş’un hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarında ortak noktaydı…

İlk mesaisi yarın… Gündemde; Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üye seçimi, uluslararası sözleşmeler, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak ve Suriye, Lübnan, Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti’ndeki görev sürelerine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkereleri gibi hususların yer alması bekleniyor.

Yarın ve öbür gün siyasi partilerin grup toplantıları da gerçekleşecek. Bunlar işin olması gereken yanları. Ancak yasamaya gömülecek vekillerden beklentisi olan ve yaşamaya çalışan millet ne olacak?

ÖRNEK: EMEKLİLER VE ASGARİ ÜCRETLİLER

Söz, her ne kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iki dudağı arasında olsa da, top, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın elinde, ayağında!

Bakan Işıkhan, birkaç gün önce Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun düzenlediği ‘Çalışma Hayatı İstişare Toplantısı’nda yaptığı konuşmada dedi ki:

- Birinci önceliğimiz tüm ve vatandaşlarımızın refahı…

- Yıl sonunda asgari ücrette yükü hafifletmek adına önemli bir gündemimiz var…

- Emeklilere müjde için çalışmalarımız devam ediyor…

Bunlar güzel ama ‘boş’ sözler!

Gerçek şu: Hayat pahalılığı karşısında feleği şaşmış durumdaki asgari ücretliler ve emekliler acil zam bekliyor…

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN CEVAPLARI

TBMM’nin açılışında soruları da cevaplayan Cumhurbaşkanı, emekli maaşlarına yapılacak düzenlemeye ilişkin soruya cevap verirken topu bir kez daha Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın ayağına gönderdi:

- Bakan tüm gerekenleri söyledi…

Meslektaşlarım inatla bir kez daha sordu:

- Yılbaşından önce zam müjdesi olur mu?

Cevap:

- İnşallah…

DEVLET BAHÇELİ’DEN İKRAMİYE AÇIKLAMASI

Hal ve gidiş böyle iken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Açılış Resepsiyonunda, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmelerinde, Cumhuriyetin İkinci Yüzyılına girerken 29 Ekim'de emeklilere ikramiye verilmesi konusunun gündeme gelip gelmediği sorulunca, “Sayın Cumhurbaşkanımız konu üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. İlgili bakanlarla da görüşüyor. İleriki günlerde inşallah hayırlara vesile olan bir cevap bulunur” dedi. Günün umutlandıran en net cevabı bu olsa gerek…

TBMM’NİN VE VATANDAŞIN GÜNDEMİ FARKLI

Cumhurbaşkanı ve TBMM gündeminde sivil bir anayasa çalışması başta olmak üzere; “Bir gece ansızın gelebiliriz” konserinden Avrupa Birliği kanserine kadar çok sayıda madde var.

Hepsi de Türkiye için hayati konular. Ancak toplumun önemli bir bölümü için açlık, yoksulluk birinci gündem maddesi.

Yaz aylarında ucuzlaması gereken temel gıda maddelerinde fiyatlar yerinden oynamadı. Havalar soğumaya başladı; domates, biber, patlıcan, patates, soğan gibi ürünlerin fiyatının kış aylarında nerelere tırmanacağını kestirmek çok zor.

İnsanlar bir şekilde geçinmeye, yaşamaya çalışıyor ama bıçak kemiğe dayandığı için ‘yıl sonu’ sözünü ağza bile almamak ve lüzumlu olanı acilen yapmak gerekiyor…

Vatandaşlar verdiği oyun karşılığını sefalet olarak değil sefahat olarak görmek istiyor…

Bilmem anlatabildim mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursun Erkılıç Arşivi