Bu baharat mikropları öldürüyor!
Antioksidan kaynağı olan tarçın hem çay olarak hem de kür olarak tüketilebiliyor. Peki tarçının faydaları nelerdir, tarçın kilo vermeye yardımcı mı? İşte bu soruların yanıtı haberimizde...
Tarçın, oldukça aromatik, lezzetli ve sağlık açısından oldukça faydalı bir baharatlardan biri. Antioksidan kaynağı olan tarçın hem çay olarak hem de kür olarak tüketilebiliyor. Tatlı ve yemeklerin içine de katılabilen tarçının yapılan birçok araştırmada insan sağlığı üzerinde olumlu etkileri saptandı. Tarçının başlıca faydaları arasında vücut direncini artırma, mantar enfeksiyonlarını tedavi etme, kan dolaşımını düzenleme özelliği de buluyor.
İşte tarçının diğer faydaları:
ANTİOKSİDAN KAYNAĞI
Tarçın, anti-enflamatuar etkiler gösterir ve vücuttaki iltihaplanmayı azaltabilir.
İçerdiği antioksidanlar sayesinde, serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını önleyebilir.
KAN ŞEKERİNİ DÜZENLİYOR
Tarçın, kan şekerini düşürmeye yardımcı olabilir ve insulin duyarlılığını artırabilir.
KALP SAĞLIĞI
Kalp-damar sağlığını destekleyici etkileri vardır. LDL (kötü) kolesterolü düşürmeye yardımcı olabilir ve kan basıncını dengeleyebilir.
MİKROP ÖLDÜRÜCÜ
Tarçın, antimikrobiyal özelliklere sahiptir ve bakteri ve mantarların büyümesini engelleyebilir.
SİNDİRİM SİSTEMİNİ DÜZENLİYOR
Sindirim sistemini destekleyici özelliklere sahip, sindirim sorunlarına karşı yardımcı olabilir.
DİĞER FAYDALARI
Bazı çalışmalar, tarçının metabolizmayı hızlandırabileceğini ve kilo vermeye yardımcı olabileceğini belirtiliyor. Antioksidan özellikleri sayesinde, kanser riskini azaltıcı potansiyele sahip olabilir.
Tarçını günlük yaşamınıza dahil etmek için, tatlandırıcı olarak kullanabilir, yemeklere ve içeceklere ekleyebilir veya çay olarak tüketebilirsiniz. Ancak, aşırı tüketimden kaçınmak önemlidir çünkü yüksek miktarlarda alındığında zararlı olabilir.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.